Nemokama infolinija (8-22 val.)
8 800 20050




Gyvenimas yra skanus!

Skanauti jį, mėgautis ir dalintis skonio istorijomis yra nepaprastas malonumas. Ypač tuomet, kai šiluma išvilioja į terasas, kiemus, aikšteles miške, prie ežero ar vidury miesto. Grilis yra nuostabi galimybė kurti maisto istorijas, būti kartu, ieškoti tobulų skonio derinių, daug juoktis ir leisti laiką su tais, kurie jums brangūs.„Maximos” lentynos šį grilio sezoną pilnos naujienų. Meistrai paruošė įdomiausių mėsos marinavimo receptų, o geriausi kepsniai laukia valgytojų. Naujame grilio leidinyje pristatoma daugybė naudingų patarimų ir idėjų, kad grilio popietė ar vakarėlis taptų įsimintinu kulinariniu nuotykiu. O kad mėgautis grilio dūmo kvapu būtų dar lengviau, kviečiame išbandyti atsinaujinusį „Maximos“ grilio asortimentą, nes čia kiekvienas ras tai, ko reikia.

Konkursas

Kelk nuotrauką
#kasantgroteliu
Kelk savo mėgstamo patiekalo ant grotelių nuotrauką į MAXIMA „Facebook“ paskyrą po konkurso įrašu arba į „Instagram“ su grotažyme #kasantgroteliu.
LAIMĖK
1 iš 15 rinkinių
15-ai laimingųjų įteiksime maisto prekių rinkinius, skirtus sočiai grilio popietei!
arba pagrindinį
prizą - ŠVENTĘ sau ir
savo draugams!
Įsimintiną grilio šventę Tau ir Tavo 8-ių šaunių draugų kompanijai atvyks ir surengs „Kamado Bono“! Beliks išsirinkti dieną ir pasirūpinti gera nuotaika!

KIEKVIENAME RINKINYJE

KONKURSO TAISYKLĖS

Daugiau apie taisykles galite sužinoti čia: www.maxima.lt/ant-groteliu-taisykles

Grilio šventė

Grilio sezonas jau įsibėgėjo, tad kviečiame smagiai praleisti laiką kartu su MAXIMA ir paragauti vietoje šefų kepamų griliaus patiekalų! Griliaus šventėje ant „Kamado Bono“ kepsninių čirškės „Meistro kokybės“ ir „Biovela“ griliaus sezono naujienos, daržovės ir sūriai. Šefai pasirūpins nepriekaištingais skoniais, o mes pasirūpinsime jūsų vasaros nuotaika nuo A iki Ž!

Lauksime jūsų lauke nuo 15 val. prie šių MAXIMA parduotuvių:

Miestas Adresas Data Laikas
MAXIMA XXX Kaunas Savanorių pr. 255 Birželio 20 d. 15.00-19.00
MAXIMA XXX Vilnius Mindaugo g. 11/T.Ševčenkos g. 2 Birželio 21 d. 15.00-19.00
MAXIMA XXX Marijampolė V.Kudirkos g. 3 Birželio 28 d. 15.00-19.00
MAXIMA XXX Šiauliai Aido g. 8 Liepos 4 d. 15.00-19.00
MAXIMA XXX Klaipėda Taikos pr. 141 Liepos 5 d 15.00-19.00
Renginio metu kepsime ir vaišinsime:
ARMĖNIŠKAS marinuotas kiaulienos sprandinės šašlykas, atšaldytas
Marinuotos kiaulienos šoninės ir daržovių vėrinukas
Kepamosios kiaulienos dešrelės su kietuoju sūriu, atšaldytos
Atšaldyti kiaulių šonkauliai BEST BUTCHER
Jautienos šašlykas
Lėto virimo kiaulienos šoninė „THAI BACON“
Brandintos jautienos antrekotas „RIB EYE“
Graikiškas sūris HALLOUMI griliui

Ką kepti ant grotelių?

Mėsos gaminiai
Sūrio gaminiai
Daržovės
Žuvis

Mėsa mėgsta šilumą
Parsinešę iš parduotuvės, prieš kepimą trumpam panardinkite maišelį į karštą vandenį. Mėsa greičiau iškeps, jei bus kambario temperatūros.

Daugiau aromato
Dūmas bus kvapnesnis, jei ant žarijų padėsite kadagio šakelių, alksnio ar klevo malkų. Jautienai ir žvėrienai kepti labai tinka ir ąžuolo šakos.

Amžina klasika
Ar dar nepamiršote seno, gero ir labai lengvo būdo, kaip marinuoti svogūnus? Supjaustykite juos riekelėmis, pabarstykite druska, cukrumi, užplikykite verdančiu vandeniu, įpilkite šaukštą obuolių acto ir palikite pusvalandžiui.

Marinuotas gruziniškas kiaulienos šašlykas, 1 kg 6,59 Eur
Sprandinės šašlykas karamelizuotų svogūnų marinate, atšaldytas, 1 kg 6,99 Eur

Labai karšta
Prieš dėdami ant grilio, iešmelių galus apsukite aliuminio folija, medis nesudegs, o ir nuo grotelių lengviau nuimsite.

Gudrybė
Jei norite, kad mėsa ar žuvis nepriliptų prie medinių iešmelių, pamerkite iešmelius pusvalandžiui į šaltą vandenį arba patepkite aliejumi.

Šiek tiek egzotikos
Prieš baigdami kepti, vėrinukus apšlakstykite egzotiniu padažu – „Teriyaki“ arba „Hoi sin“. Tegu svečiai pajunta Rytų dvelksmą ir kvapus. Citrinos skiltelė irgi tiks.

Sprandinės iešmeliai su daržovėmis, atšaldyti, 1 kg 8,99 Eur

Taisyklė
Kepkite specialiai griliui pagamintas dešreles. Jos išlaiko formą ir nesuyra.

Tik neišmeskite!
Jei po vakarėlio liko keptų dešrelių, pasigaminkite dūmais kvepiančio troškinio. Dešreles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į mėgstamą savo troškinį. Tiks ir prie daržovių, ir prie mėsos.

Kepamosios kiaulienos dešrelės su kmynais, atšaldytos, 1 kg 3,99 Eur

Pavadinimai
Visi žinos, apie ką kalbate: „T-Bone“ kepsnys – T formos kaulu perskirta nugarinė ir išpjova. „New York strip”– nugarinės kepsnys. Antrekotas kilęs iš prancūziško entrecote, o tai reiškia tarp šonkaulių. Jei kepsnys su kaulu, jis vadinamas „Rib-eye“, tarsi būtų panašus į akį.

Garnyras
Prie mėsos pasikepkite daržovių. Tiks kukurūzai, cukinijos, svogūnai, žalieji smidrai, vyšniniai pomidorai. Vietoj bulvių išmėginkite moliūgą ar saliero šaknį. Pakeptos šios daržovės ne tik skanios, bet ir lengviau virškinamos. Jos turi daug vitaminų, ypač – kalio.

Geriausi draugai
Geram kepsniui nieko daug nereikia. Tik druskos ir pipirų. Su druska galite improvizuoti – išmėginkite juodą arba rūkytą.

Marinuota kiaulienos sprandinė brandintų pipirų marinate,
Kiaulienos šoninė su šonkauliuku barbekiu marinate, 1 kg 6,99 Eur

Sultingi šonkauliai
Šonkauliai bus itin sultingi, jei kepsite juos suvyniotus į foliją. Prieš pabaigą foliją atidenkite, šonkaulius patepkite „BBQ“ padažu ir dar šiek tiek pakepkite, kad apskrustų. Iškepusių iškart nepjaustykite, leiskite jiems dar dešimt minučių atsipūsti kambario temperatūroje.

Turėkite kantrybės
Jei šonkauliukai pradeda svilti, žinokite, kad svyla ne mėsa, o marinate esantis cukrus. Štai kodėl šonkaulių negalima kepti ant karštos ugnies.

Temperatūra
Kad šonkauliai iškeptų kaip reikiant, pradėkite juos kepti žemoje temperatūroje, o baikite– aukštesnėje. Geriausia, jei kepsite juos kepsninėje su dangčiu – dvi valandas 110-120 laipsnių temperatūroje.

Kiaulienos šoninė su šonkauliuku barbekiu marinate, 1 kg 6,99 Eur
ARGENTINIETIŠKI kiaulių šonkauliai, atšaldyti, 1 kg 6,99 Eur

„Liulia“ kebabas
Liulia kebabų meistrai tikina, kad padaužytas į medinę lentelę faršas daug geriau limpa. Kuo stipriau jį suspausite, tuo lengviau suformuosite ir tuo lengviau užmausite ant iešmelio.

Jautienos liuliakebabas, atšaldytas, 1 kg 6,59 Eur
Aštrūs jautienos ir kiaulienos kebabai ADŽIKA, atšaldyti,

Patarimai

Kad ir koks smagus vakarėlis būtų, susitvarkom. Tvarka taps ne iššūkiu, o natūralia vakaro dalimi, jei drąsiai kviesite draugus į pagalbą ir pasinaudosite šiais patarimais.

1
Kepimo grotelės 31x25 cm, 1 vnt.
5,79 Eur

Po iškylos grilio grotelės tokios prikepusios, o jūs neturite jokių valymo priemonių? Palaikykite jas virš atviros ugnies – bus švarios.

2

Actas naikina nemalonius kvapus. Pasidarykite mišinį: pusė stiklinės acto ir penkios stiklinės vandens. Gerai išvalykite vidų ir nepamirškite nusausinti!

3

Aliejus – tikras grotelių draugas. Prieš kepdami, aliejumi suvilgytu popieriniu rankšluosčiu patepkite groteles.Iškepęs maistas nuo jų lengvai nusiims.

4
Šonkaulių laikiklis, 1 vnt. (Tik XXX XXXX)
10,99 Eur

Padengtas porcelianu, jis ne tik lengvai valomas, bet ir patogus, kai reikia kepti šonkaulius. Juose vienu metu telpa ne viena, o kelios šonkauliukų juostos.

5

Soda - senas ir daug kartų patikrintas valymo metodas– soda su trupučiu vandens. Sodos mišiniu ištepkite grilio vidų, po penkiolikos minučių viską gerai nuplaukite vandeniu. Jei sodos kiek ir liks – ne bėda, natūralus valiklis dings, vos tik užkursite grilį.

6

Svogūnas ir citrina – natūrali valymo priemonė. Perpjaukite juos perpus ir patrinkite grotelių metalą.

7
Bambukiniai iešmeliai 30 cm, 100 vnt.
1,09 EUR

Jei norite, kad veriamas maistas nepriliptų prie medinių iešmelių, juos pusvalandžiui pamerkite į šaltą vandenį arba patepkite aliejumi.

8

Alternatyva valymo šepetėliui – į rutulį suglamžyta aliuminio folija. Sugriebkite ją žnyplėmis ir gerai patrinkite įkaitintas groteles.

Leidinys

Mūsų paslaugosVisos paslaugos

MAXIMOS dovanų kortelės ir čekiai Paskolos Bilietai į renginius Elektroninis bilietas TAX-FREE paslauga Pinigų išgryninimo paslauga
Sąskaitų išrašymas
Patogus būdas gauti sąskaitas faktūras
Plačiau
Naujienlaiškis
Užsakyti