Burokėlių sriuba su kiaulių šonkauliais

2 val.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiaulių šonkauliai 700 g
  • Bulvė 500 g
  • Didelė morka 2 vnt.
  • Marinuoti burokėliai 1 stiklainis
  • Svogūnas 2 vnt.
  • Česnakas 6 skiltelės
  • Daržovių sultinys 1 litras
  • Sultinys, kuris liko verdant šonkaulius 2 stiklinės
  • Cukrus 1 šaukštas
  • Druska, pipirai
  • Graikiškas jogurtas
  • Prieskonių mišinys su baravykais pagal skonį
  • Mėgstamos prieskoninės žolelės
  • Alyvuogių aliejus
  • Aliejus
  • Vanduo
  • Druska, pipirai
  • Česnakas 4 skiltelės
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruoškite šonkaulius: į įkaitintą puodą storu dugnu supilkite aliejų. Sudėkite šonkaulius, užbarstykite druskos, pipirų, sutarkuokite česnaką. Kepinkite apie 10 minučių, kai apskrus, užpilkite vandeniu, kad šonkauliai būtų apsemti.
 
Šonkaulius virkite 45 minutes, tuomet juos išimkite, sultinį perkoškite per sietelį, supilkite į dubenį ir palikite, kol jo prireiks.
 
Sriubai geriau rinkitės puodą storu dugnu. Įpilkite aliejaus ir keletą minučių jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet sudėkite per burokinę tarką sutarkuotas morkas, smulkintas likusias česnako skilteles, suberkite druską, cukrų ir kepinkite 5 minutes, kol daržovės suminkštės ir nuo cukraus pradės karamelizuotis. Įberkite prieskonių mišinio su baravykais.
 
Tada į puodą suberkite pjaustytas bulves, supilkite daržovių, o taip pat ir verdant šonkaulius likusį sultinį, sudėkite šonkaulius, įberkite pipirų, viską užvirkite ir pavirkite 10 minučių. Tuomet iš stiklainėlio su visu skysčiu išverskite marinuotus burokėlius ir viską virkite tol, kol išvirs bulvės.
 
Barščius patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.