Kalafiorų sriuba

45 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kalafijoras 1 vnt.
  • Sviestas 8 v. š.
  • Poras 1 vnt. (susmulkintas)
  • Svogūnas 1 vnt. (susmulkintas)
  • Druska, pipirai
  • Raudonojo vyno actas 1 v. š.
  • Svogūnų laiškai 3 v. š. (smulkinti)
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Susmulkinkite kalafiorą, į šoną atidėkite gerą saują garbanotų žiedelių. Ištirpinkite keptuvėje 3 šaukštus sviesto, sudėkite porą, svogūną, įberkite žiupsnelį druskos. Maišydami kaitinkite, kol poras ir svogūnas suminkštės. Įpilkite 4 stiklines vandens, sudėkite kalafiorą (išskyrus atidėtus žiedelius) ir ~30 min. virkite, kol kalafioras suminkštės. Tuo metu likusius 5 šaukštus sviesto ištirpdykite keptuvėje, sudėkite kalafioro žiedelius ir pakepkite 6-8 min., kol lengvai apskrus. Parudavusio sviesto neišpilkite. Perdėkite žiedelius į dubenėlį, apšlakstykite vyno actu, pabarstykite druska. Sriubą suplakite plaktuve iki vientisos tekstūros. Patiekite dubenėliuose su apskrudintais kalafiorų žiedeliais, keliais šlakeliais rudo sviesto, svogūnų laiškais ir pipirais.