Krienų sriuba su kiaušiniais

45 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Sviestas 1 v.š.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Bulvės 4 vnt.
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Mairūnas 1 v.š.
  • Rūkytos dešrelės 4 vnt.
  • Sultinys 1,25 l (arba vandens)
  • Krienai 2 a.š.
  • Grietinė 100 ml
  • Druska, pipirai
  • Kiaušiniai 3-4 vnt.
  • Svogūnų laiškai 2-3 v.š.
Įvertinti
Dalintis
Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės taps skaidrūs. Suberkite bulves ir toliau kepinkite, kol jos truputį suminkštės. Tada suberkite česnakus, mairūną ir dešreles, ir dar minutę kitą pakepinkite maišydami. Supilkite karštą sultinį (arba vandenį), užvirkite ir uždengę virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visai suminkštės. Pabaigoje įmaišykite krienus ir išjunkite.
Grietinę sumaišykite su keliais šaukštais karštos sriubos, ir tada supilkite į puodą, viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.
Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite stambiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių ir pabarstykite svogūno laiškais. Atskirai patiekite krienų, jie kas norėtų sriubą pagardinti.