Perlinių kruopų sriuba su žirneliais, mėtomis ir vištiena

40 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Perlinės kruopos 200 g.
  • Šaldyti žalieji žirneliai 200 g.
  • Svogūnas 6 vnt.
  • Česnakas 6 vnt.
  • Graikiškas jogurtas 300 g.
  • Viščiukų ketvirčiai 2 vnt.
  • Morka 2 vnt.
  • Lydytas (angl. ghee) sviestas 1 arbatinis šaukštelis
  • Šviežia mėta 10 g.
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Nuo viščiukų ketvirčių nulupkite odeles, sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Būtinai nugriebkite pakilusias putas. Kai jų nebebus, suberkite išmirkytas perlines kruopas ir virkite apie 20 minučių.
 
Per tą laiką keptuvėje su lydytu (angl. ghee) sviestu pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kai jie gražiai aprus, suberkite smulkintą česnaką, kubeliais pjaustytas morkas ir mėtas. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir viską dar pakepinkite 2–4 minutes.
 
Kai sriuba bus geras 20 minučių pavirusi, į puodą sudėkite kepintus produktus ir dar palikite ją 20 minučių virti. Tuomet išimkite viščiukų ketvirčius, atvėsinkite, atskirkite mėsą nuo kaulų, ją susmulkinkite ir sudėkite atgal į puodą. 
 
Graikišką jogurtą iškratykite į puodelį, ten pat supilkite kelis šaukštus sultinio iš sriubos ir viską gerai išmaišykite. Kaitinkite ant mažos ugnies minutę ar dvi, neleisdami užvirti. 
 
Nukėlę puodą nuo viryklės, paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipirų. Į stalą tiekite su mėgstamomis žolelėmis.