Pomidorų - paprikų sriuba

45 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Pomidorai 400 g
  • Raudonas svogūnas 1 vnt.
  • Saldžiosios paprikos (stambiai supjaustytos) 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus 2 a. š.
  • Česnako skiltelės (neišlukštentos) 2 vnt.
  • Čiobrelio šakelės kelios
  • Raudonojo vyno actas 1 v. š.
  • Rikotos sūris 2 v. š.
  • Paskrudinta duonelė
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sudėkite pomidorus, svogūną ir paprikas į karščiui atsparų indą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais. Sudėkite česnaką su čiobreliais ir leiskite pasitroškinti 25–30 min., kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus. Išspauskite česnaką iš lukšto, nubraukite čiobrelius nuo kotelio. Lukštą ir kotelius išmeskite. Supilkite į tą patį indą raudonojo vyno actą ir viską išplakite plaktuvu, papildomai įpylę maždaug 150 ml vandens. Padalinkite sriubą į du dubenėlius ir puoškite sriubos viršų šaukštu rikotos sūrio, šlakeliu aliejaus. Patiekite su skrudinta duona. Skanaus!