Nemokama infolinija (8-22 val.)
8 800 20050
Pavasario naujienos
Pavasarį norisi lengvumo. O tai, kas lengva, gali būti skanu, sotu ir maistinga. „Meistro kokybės” virtuvės šefai prieš pavasario šventes pristato kulinarijos, kepyklos ir konditerijos naujienas. Paruošėme net tris skirtingus stalus. Tie, kas renkasi lengvesnius patiekalus, tikrai pamėgs gaivias pavasario spalvas, ieškantys naujų skonių - juos atras netikėtuose produktų deriniuose, o mėgstantys klasiką - skanaus tradicinių patiekalų, be kurių šv. Velykų stalas neįsivaizduojamas. Rinkitės, mėgaukitės, vaišinkite savus, svečius ir taupykite laiką virtuvėje, nes yra daugybė būdų jį praleisti jaukiau ir vertingiau.
Mėgstantiems klasiką
Švenčių kepykla
Kad ir kas ką kalbėtų, lietuviškas stalas be duonos sunkiai įsivaizduojamas. Pasiėmę iš senųjų tradicijų tai, kas geriausia, „Meistro kokybės” kepėjai švenčių kepykloje kuria naujus, puresnius ir lengvesnius kepinius, pagardintus įvairiomis sėklomis. Ragaukite ir pradžiuginkite save ir kitus, pradėdami naują dieną, per vidurdienio pietus su bičiuliais ar bendradarbiais, per šeimos vakarienę ar gražiausią pavasario šventę – Velykas.
Lengvesnis pasirinkimas
Iškepėm jums gabalėlį laimės
Ar žinote, koks yra slapčiausias skaniausių pasaulio tortų ingredientas? Žinoma, kad meilė. Taigi, su didžiausia meile „Meistro kokybės” konditeriai jūsų švenčių stalui prikepė saldžių laimės gabalėlių – gražiausių tortų ir pyragų.
Saldi, bet ne nuodėmė
Velykų dekoracijos: gaivi pastelė
Jeigu tik Velykų kiškis galėtų apstriksėti namų kampus prieš šventes ir juos papuošti! Kol jis neatstraksėjo, pažadame - spėsite viską patys. Tik nepamirškite, pirkdami maistą šventėms, apžiūrėti lentynų su dekoracijomis ir gėlių skyrelio. Rasite visko, ko tik reikia!
Lengvesnis pasirinkimas
Receptai
Patarimas:
Jei turite laiko, vištieną geriau pasiruoškite iš anksto.
Salotos su plėšyta vištiena,
avinžirnių traškučiais, feta ir granatų sėklomis
Jums reikės:
  • 1 salotų „Iceberg“ gūžės
  • 1 pakelio gražgarsčių lapų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 svogūno pusės pakuotės fetos sūrio
  • 1 pakuotės viščiukų šlaunelių mėsos
  • 1 citrinos
  • 1 granato
  • 1 skardinės avinžirnių
  • 1 pakuotės pomidorų pastos
  • 2 šaukštų medaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus
1
Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C temperatūros.
2
Atidarykite avinžirnių skardinę, nupilkite skystį, avinžirnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į dubenį. Ant avinžirnių užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
3
Avinžirnius tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms. Vidury kepimo avinžirnius pamaišykite.
Pagaminkite vištieną
4
Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pakepinkite smulkintą česnaką ir pjaustytą svogūną, kol daržovės suminkštės.
5
Tada į puodą sudėkite vištieną ir pakepinkite apie 10 minučių. Kai mėsa apkeps, supilkite 1,5 litro virdulyje užvirinto vandens ir įmeskite sultinio kubelį. Viską pavirkite 30 minučių. Vištieną išimkite iš puodo ir dviem šakutėmis suplėšykite dubenyje. Vandenį, kuriame virė vištiena, perkoškite, sultinį atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Kitą dieną iš jo galėsime išsivirti šparaginių pupelių ir salierų sriubos.
6
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir pomidorų pastą, viską kepinkite apie 10 minučių - tol, kol gražiai apskrus.
7
Salotų padažą paruoškite dubenėlyje sumaišydami citrinos sultis, porą šaukštų medaus ir porą šaukštų aliejaus. Viską išsukite iki vientisos masės.
8
Į lėkštę priplėšykite salotų lapų, pridėkite gražgarsčių, plėšytos vištienos gabalėlių, avinžirnių traškučių, gliaudytų granatų sėklų ir patrupinkite fetos. Šalia salotų patiekite padažo, kurio pasiruošėte. Salotas pagardinkite druska bei pipirais.
Grikių apkepas
su jautienos faršu ir mocarelos sūriu
Jums reikės:
  • 600 g jautienos faršo
  • 300 g grikių
  • 100 g varškės
  • 200 g graikiško jogurto
  • 1 pakelio mocarelos sūrio
  • 3 kiaušinių 1 svogūno
  • 2 vidutinių morkų
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 2 skiltelių česnako
1
Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
2
Su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkintas česnako skilteles. Kai daržovės suminkštės, sudėkite jautienos faršą, įberkite druskos, pipirų ir pakepkite, kol faršas gražiai apskrus.
3
Pakepintus produktus sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite kiaušinius, sudėkite graikišką jogurtą, varškę ir viską gerai išmaišykite.
4
Mocarelos sūrį sutarkuokite burokine tarka ir trumpam padėkite į šoną.
5
Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C, kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite grikių mišinį. Pakepę 20 minučių, apkepą ištraukite, apibarstykite tarkuotu mocarela sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Velykų boba
su džiovintais vaisiais
Jums reikės:
  • 20 g sausų mielių
  • 0,5 kg miltų
  • 250 g šilto pieno
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 3 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 120 g džiovintų cukruotų papajų
  • 120 g džiovintų cukruotų greipfrutų
  • žiupsnelio druskos
  • cukraus pudros
  • prieskoninių žolelių
1
Mieles įmaišykite į miltus. Sviestą ištirpinkite. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, išminkykite tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palaikykite valandą šiltai.
2
Pakilusią tešlą sudėkite į sviestu išteptą formą, palaikykite uždengtą dar apie valandą ir kepkite maždaug 40-45 minutes +160 °C laipsnių orkaitėje.
3
Iškeptą ir atvėsintą pyragą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite čiobrelių ar rozmarinų šakelėmis.
Salotos su plėšyta vištiena
avinžirnių traškučiais, feta ir granatų sėklomis
Grikių apkepas
su jautienos faršu ir mocarelos sūriu
Velykų boba
su džiovintais vaisiais

Inga Dirsytė - Tubienė: „Pavasaris - geras laikas kūno ir sielos revizijai“

Ar žiemą mes užmiegame? Kodėl sakome, kad po žiemos reikia pabusti?

Gamta mus labai veikia, net jeigu ir šiais laikais, gyvendami miestuose, esame nuo jos atitolę. Gamtos ciklai turi įtakos mūsų gyvenimo ritmui, norams, galimybėms. Kai dienos trumpėja, juk mažiau laiko norisi leisti miške ar parke – nejauku. Šaltis mūsų kūnus skatina susikūprinti, susitraukti, tuomet jaukumą norisi kurti namuose. Man žiemos metas yra susitelkimo, artimųjų susibūrimo, tylos, poilsio, apmąstymų laikas. Žiema mums tarsi primena, jog svarbu nurimti, įsiklausyti į save, kad pavasarį galėtume sėti naujų tikslų sėklas. Užtat pavasaris - puikus laikas atsinaujinti, peržiūrėti savo gyvenimą, ko jame per daug arba per mažai. Galbūt turime veiklos, kuri mus sekina, atima pernelyg daug jėgų? Galime savęs klausti, kokias sėklas norėčiau sėti šį pavasarį? Kokių turiu poreikių šiuo gyvenimo etapu? Kaip tvarkome savo drabužių spintą, atsikratydami, ko nereikia, taip galime peržvelgti ir savo minčių pasaulį, peržiūrėti prioritetus, vertybes.

Šiandien daug kalbame apie beprotišką lėkimą, tempą ir stresą, kurie mus supa. Kaip priversti save sustoti, pailsėti?

Tai padaryti lengva ir sudėtinga vienu metu. Mes keičiamės tik tuomet, kai mums netinka, kai nekomfortiška, kai kenčiame. Pirmiausia reiktų paklaus- ti, ar žmogus apskritai nori sulėtinti tempą? Gal nuolatinis skubėjimas jam visai patinka? Gal šitaip jis patenkina poreikį jaustis reikalingam ir svarbiam? Lėkimas nebūtinai yra vien blogis, jis irgi turi savo prasmę. Tačiau, jeigu pastebime, kad tempas pradangina gyvenimo džiaugsmą, vis dažnesniais palydovais tampa dirglumas, nuovargis ir pyktis, tai gali būti ženklas, kad praradome pusiausvyrą ir deginame savo fizinės ir psichinės energijos resursus. Laikas atsistatyti ir visapusiškai pamaitinti save! Manau, tai turėtų būti reguliarus procesas - kartas nuo karto peržiūrėti savo gyvenimą, atlikti vidinę inventorizaciją, išmesti, kas nereikalinga, ir įsileisti daugiau to, kas padeda mums jaustis gyviems. Pavasaris tokiai revizijai – puikus metas.

5 patarimai, kaip mylėti, rūpintis savimi ir pailsėti
1
Atraskite ryšį su savo kūnu ir jo poreikiais: kokio judesio kūnas nori, kokio maisto, kiek miego?
2
Atraskite ryšį su savo jausmais: leiskite sau jausti, priimkite įvairius jausmus, raskite būdų juos išreikšti, išgirskite jų siunčiamą žinutę.
3
Atraskite ryšį su savo norais: leiskite sau išgirsti tikruosius, autentiškus savo norus.
4
Turėkite resursų sąrašą ir nuolat jį pildykite: kas atstato, kas padeda pasijusti laimingiems, pajusti malonumą, atsipalaiduoti?
5
Turėkite kasdienius ritualus, kurie padėtų sugrįžti į save. Skirkite laiko ryte arba vakare arbatai, knygai, dienoraščiui, mėgstamai muzikai, reguliariam pasivaikščio - jimui, meditacijai, maldai, jogai, rašymo terapijai. Atraskite savo ritualus.
Leidinys
 

Mūsų paslaugosVisos paslaugos

MAXIMOS dovanų kortelės ir čekiai Paskolos Bilietai į renginius Elektroninis bilietas TAX-FREE paslauga Pinigų išgryninimo paslauga
Sąskaitų išrašymas
Patogus būdas gauti sąskaitas faktūras
Plačiau
Naujienlaiškis
Užsakyti