KETURIŲ X ŠALIS
Tai pirmoji keturiais X paženklinta „Maximos“ parduotuvė
Ketvirtąjį, išskirtinį X jai prideda modernūs technologijų ir prekybos sprendimai, nepaprastai platus asortimentas ir paslaugos, kurias, neabejojame, pamėgsite ir kurios palengvins jūsų kasdienybę

patogumo sostinė

„Maxima XXXX“ – naujų, modernių galimybių šalis. Joje skleidžiasi kvapų ir skonių istorijos, čia kuriamas jaukus, patogus pasaulis, kuriame pagalvojome ne tik apie kiekvieną lentyną, stalą, krosnį, bet ir apie mažiausią, tačiau kiekvienam iš jūsų tokią svarbią smulkmeną. Tai vieta, pilna atradimų džiaugsmo. Tiesiog būtina išbandyti!

KELIAUKIME

PATOGUMO SOSTINĖ

parduotuvėje JUS PASITIKS GrIlIO karalYStė, kumpių impeRija, Kepsnių apskritis IR Dūmų parkas!

Daugelis grilio patiekalų verti pirštus apsilaižyti, tačiau vienu iš jų „Maxima“ grilio meistrai itin didžiuojasi. Tai „Meistro kokybės“ šonkauliai – keletą valandų verdami žemoje temperatūroje, tada patenka ant grilio, kur tobulai apskrunda. Minkšti, sultingi, bet maloniai traškūs.

Jūsų patogumui – kumpio pjaustymas. Vytintų kumpių skyriuje turime specialią pjaustymo įrangą. Parsinešę gaminį namo, laikykite jį uždengtą, kambario temperatūroje, sausoje vietoje.

Brandinta mėsa ar dūmų parko įžymybės tikrai nepaliks abejingų! Visai nesistebėkite, jei iš pirmojo karto pasiseks iškepti tobulą kepsnį, ar nustebinti šeimos narius dūmo aromatais.

būtina paragauti

„Prie keptos mėsos rekomenduoju ant grotelių keptų daržovių. Kiekvieną jų ruoškite kaip atskirą patiekalą. Keptas cukinijas galite patiekti su fetos sūriu, šlakeliu baltojo balzaminio acto ir alyvuogių aliejumi. Keptus baklažanus gardinkite ančiuviais ir žalumynais. Virtas bulves rūkykite griliuje ir paskaninkite lydytu sviestu su česnakais. Prie mėsos kepsnio puikiai tiks įvairiausios raugintos daržovės.“

Martynas
Praškevičius,
šefas

skonių vandenynas

Vietinė įžymybė

Ką iš žuvies gaminsime šiandien?

„Maximos“ žuvies turguje rasite žuvų, kurias daugelis mėgsta Lietuvoje – karpių, menkių, argentininių tilapijų. Tačiau ir tie, kurie ieško išskirtinės produkcijos, gali ploti rankomis – šampaninių austrių, šukučių, skraidkalmarių čiuptuvų, tunų ir – netgi... ryklių pjausnių! Rykliena šviežut šviežutėlė!

Į žuvies turgų gėrybės atkeliauja du kartus per savaitę iš Baltijos, Šiaurės ir Viduržemio jūrų. Apžiūrėti jas ir užuosti gaivų vandenų kvapą galima iš arti – žuvys dedamos ant ledo.

Milžiniškame akvariume – plaukioja gyvi eršketai, karpiai, lydekos, upėtakiai. Jums tereikės išsirinkti akvariume žuvį, o visa kita padarys turgaus meistrai – žuvį išdoros, supjaustys ir netgi per keletą minučių paruoš filė!

idėjos

Kurios žuvys lietuvių nepelnytai pamirštos?
„Skumbrės ir sardinės. Tai – riebios ir nepaprastai skanios žuvys. Skumbrė puiki kepta orkaitėje, iš rūkytos galima pasigaminti skanių užtepėlių, o sumuštiniai su sardinėmis – tikras delikatesas.“

Nida
Degutienė,
Kulinarinių knygų autorė,
tinklaraštininkė

Sūriai!

„Drąsiau, drąsiau, sūrių mėgėjai! Ženkite paskui mane į sūrių skyrių ir nerkite į skonių jūrą! Sūriai tuo ir ypatingi, kad kiekvieną kartą mums siūlo kažką naujo. Nesibaiminkite išmėginti pikantiško ar netgi šiek tiek keisto aromato ypatingų nišinių sūrių, kurie į Lietuvą atkeliauja iš geriausių pasaulio sūrinių. Svarbiausia, kad sūris jums patiktų, nes, kiek žmonių, tiek ir skirtingų skonio suvokimų.“

Urtė
Mikelevičiūtė,
tinklaraštininkė

Duonos tvirtovė ir kepinių aukštikalnės

ko nėra niekur kitur, yra čia

Kepinių lentynose pūpso uogomis ir šviežiais vaisiais išpuošti veganiški tortai, vyniotiniai ir pyragaičiai. Akį traukia legendiniai baltojo Pavlovos torto debesys, tortai su „Belcolade“ šokoladu, klasikinis tiramisu, nepaprasto skonio tortai su pelėsiniu sūriu, gaivūs, mangais ir braškėmis paskaninti žėlė tortai bei vaikų pamėgti plokštainiai su zefyrais. Kas prieš tokį grožį ir skonį atsilaikytų?!
O ir nereikia! „Maximos” meistrai, kasdien jį kuriantys ir ieškantys receptų naujiems, įdomesniems, sveikesniems saldumynams, daugelį jūsų pamėgtų tortų transformavo į mažus pyragaičius arba plokštainius.

Sveikesnių pasirinkimų ieškantiems kasdien kepame duoną iš laukinių kviečių – speltų miltų, tešlą duonai maišome iš visų grūdo dalių miltų, kepame duoną be mielių ir be cukraus. Tokius kepinius iš kitų išskirs ypatingas ženklinimas – apie tai, kad sudėtyje yra mažiau cukrų, mažiau riebalų, kad duona pagaminta be mielių, informuos specialūs lipdukai.

Mažoji Italija

Picų krosnis parduotuvėje?! Jūs teisingai išgirdote!

„Maxima” tampa mažąja Italija – parduotuvėje įkurdinome picų krosnį. Jos akmeninis, besisukantis dugnas skleidžia ne tik šilumą. Nuo krosnies ritasi šviežiai kepamos picos kvapas. Tokios, kaip Italijoje – tešlą picai meistrai ruošia iš itališko raugo, užminko iš itališkų miltų ir kepa itališkai, kaip kad išmokė picų kepėjai iš Italijos.

Jei sumanysite picą parsinešti namo ir išsikepti patys – imkite mūsų meistrų paruoštą. Praalkote vaikštinėdami po parduotuvę? Kol surinksite savo produktų krepšelį, kepėjai ją jums iškeps. Apie karštutėlę praneš vibruojantis įtaisas, kurį gausite picą užsakę. Norite dar paprasčiau? Skambinkite telefonu, užsisakykite ir kvepiančią dėžutę neškitės namo.

japonijos sala

O dabar – laikykitės!

„Maximos” sušių bare sukinėsis, o gal tiksliau – sušius suks ne tik patyrę sušių meistrai, bet ir sušius gaminantis įrenginys. Europoje jau daug kur sutinkamas, bet Lietuvoje – pirmasis toks veikėjas. Neabejotinai jo sukti sušiai bus pačios tobuliausios formos. Įrenginio pagalbininkams liks juos tik supjaustyti ir išdėlioti į dėžutes. Taigi, kas pirmasis paragaus sušių?

Pasirinkimas – didžiulis. Su daržovėmis, su šviežia ir kepta lašiša, šalia esančioje rūkykloje išrūkytu unguriu, krevetėmis, krabų mėsa ir skaniausiais padažais, - net 18 ar 20 rūšių.

Naujajame sušių bare japoniški skanėstai bus gaminami tiesiai priešais jūsų akis. Jei skubate – užsisakykite iš anksto. Kol vaikštinėsite po parduotuvę, meistrai jūsų užsakymą įvykdys.

Nauji skoniai

„Jei kaip ir aš esate japoniško maisto mėgėjas, kviečiu jus į naują vietą mieste. Ir tai – ne prabangus restoranas, kuriame nedažnai leidžiate sau lankytis, tai – naujasis sušių baras! Beje, ar žinojote, kad japonai labiau už viską mėgsta paprastumą? Ir jie tikrai taupo laiką.“

Orijus
Gasanovas,
žurnalistas

SPALVINGA

„Daržoves rinkitės spalvotas. Kiekviena spalva mūsų kūną veikia skirtingai, taigi yra jam naudinga ir reikalinga. Mane džiugina, kai užsukusi į atnaujintą „Maximos“ parduotuvę, matau didžiulį sveikų produktų pasirinkimą - sveikuoliškų užkandžių, produktų iš kanapių, daugeliui aktualių produktų be glitimo, augalinio pieno, neperdirbtų kruopų. Tai maistas, kuris suteikia mums energijos ir leidžia džiaugtis kiekviena diena. Aš čia tiek visko randu! Neabejoju, kad rasite ir jūs.“

Vaida
Kurpienė,
mitybos specialistė

kelionės gidas

Mūsų paslaugosVisos paslaugos

MAXIMOS dovanų kortelės ir čekiai Paskolos Bilietai į renginius Elektroninis bilietas TAX-FREE paslauga Pinigų išgryninimo paslauga
Sąskaitų išrašymas
Patogus būdas gauti sąskaitas faktūras
Plačiau