Maisto tinklaraštininkai ir kiti žymūs žmonės vėlyvus pusryčius skanavo „Maximoje“
2017 m. spalio 26 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Ar žinojote, kad lietuvių pamėgtų sviestinių ragelių tėvynė – visai ne Prancūzija? O geram kruasanui iškepti reikalinga tešla, sluoksniuota sviestu nuo 27 iki 81 karto? Konditerijos paslaptimis bei patarimais šiandien dalijosi žinomi maisto mėgėjai, ekspertai ir tinklaraštininkai, vėlyviems pusryčiams pakviesti į „Maximos“  parduotuvę Vilniaus Akropolyje.

Vėlyvą ketvirtadienio rytą „Maximoje“ pusryčiams sukviestas būrys maisto mėgėjų. Šviežias, ką tik iškeptas bandeles ragavo Rimvydas Širvinskas – Makalius, modelis bei tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė, „Miesto Mamos“ autorė Lina Gabrijonavičienė su dukromis bei kiti svečiai. Renginio vedėja Dovilė Filmanavičiūtė, pati dažnai besisukanti virtuvėje, susirinkusiems atskleidė mėgstanti gaminti įvairius konditerinius kepinius, tačiau kai kuriuos mieliau įsigyja parduotuvėje.



„Kepinys, reikalaujantis 27 kartus sluoksniuoti tešlą su sviestu, man atrodo per didelis iššūkis namų virtuvėje, tačiau improvizuoti su šviežiais rageliais, ieškant puikaus jų sąskambio su kitais produktais, man labai įdomu. Išduosiu paslaptį – tokie rageliai yra tobuliausias mūsų šeimos savaitgalio pusryčių lovoje atributas”, – atskleidė gero maisto mėgėja. Vėlyvųjų pusryčių svečius ji vaišino ir savo mėgstamu receptu – sviestinio ragelio sumuštiniu su ožkos sūriu, kriaušėmis ir ispaniška dešra chorizo.


Rimvydas Širvinskas – Makalius prie vaišių stalo papasakojo, kad šviežiomis bandelėmis mielai lepinasi ne tik pats, tačiau ir visas jo kelionių studijos kolektyvas: „Mes su kolegomis jau senokai pamėgę šviežius „Maximos“ kepinius. Dažnai ryte kažkuris vienas bėga iki šalia esančios parduotuvės ir grįžta su kalnu ragelių visam biurui. Taip saldžiai ir pradedam dieną.“

Šviežiais kruasanais ir bandelėmis vaišinęsi svečiai ne tik išragavo skirtingų rūšių kepinių, bet ir sužinojo įvairių įdomybių apie šiuos skanėstus. Pavyzdžiui, skanaus sviestinio ragelio paslaptis – nuo 27 iki 81 kartų sluoksniuota sviestinė tešla. O manantys, kad kruasanų forma primena Napoleono kepurę, nustebo išgirdę, jog pusmėnulio formos kepinys kilo iš Austrijos ir buvo austrų pergalės prieš turkus simbolis.


Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorius renginio svečiams Aidas Poleninas papasakojo, kokiomis savybėmis pasižymi šviežios kokybiškos bandelės bei pasidalino keliais patarimais, ką galima pasigaminti iš ką tik iškepto šviežio sviestinio ragelio.

„Dažniausiai esame įpratę šviežiais kepiniais mėgautis ryte prie kavos puodelio arba renkamės juos kaip desertą. Kadangi šviežias bandeles „Maximos“ parduotuvėse kepame tris, o jeigu pirkėjai jas išperka, ir keturis kartus per dieną, taigi šviežius kepinius galime pasiūlyti ir kaip greitą pietų užkandį, ir popietei pasaldinti. Įprastas ką tik iškeptas sviestinis ragelis gali virsti puikiu užkandžiu panaudojus vos kelis papildomus ingredientus, pavyzdžiui mozzarelos sūrį, vytintą kumpį, salotas ar kelis pomidoro griežinėlius“, – dalijosi A. Poleninas.


Maisto gamybos specialisto teigimu, toks sumuštinis iš sviestinio ragelio gali būti ir gardi užkandėlė moksleivio užkandžių dėžutėje, ir greiti pietūs skubančiam suaugusiajam. Sviestinis ragelis puikiai derės ir su sūdyta ar parūkyta lašiša, pagardinta kaparėliais ar krapais, šviežiu ar konservuotu tunu. Ieškantiems originalesnio skonio A. Poleninas pataria sviestinius ragelius skanauti su pikantiškais pelėsiniais ar ožkų pieno sūriais ir derinti su nesaldžia bruknių arba spanguolių uogiene.

Saldumynų mėgėjai gali rinktis sviestinius ragelius arba kitus šviežius kepinius jau pagardintus saldžiais įdarais arba paprastus sviestinius ragelius derinti su džemais, šokoladu, užtepėlėmis arba saldžiais sūriais.


„Maximoje“ surengtus vėlyvus bandelių pusryčius palydėjo ir kitos svečius linksmai nuteikusios naujienos – prekybos tinklo „Facebook“ paskyroje šiandien prasidėjo žaidimas, kurio metu vienas komentatorius gali laimėti „Bandelių prenumeratą“ pasirinktoje parduotuvėje, t.y. po 3 nemokamus kruasanus kasdien iki Naujųjų metų, o 100 šviežių „Maximos“ bandelių netrukus pasieks ir „SOS Vaikų kaimo“ bendruomenę, kurią prekybos tinklas remia jau ne vienerius metus.

Apie bendrovę „Maxima LT“

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiemet mini savo 25-erių metų veiklos sukaktį. Tradicinės „Maximos“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena iš didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausias darbo vietų kūrėjas Lietuvoje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 238 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau kaip 550 tūkst. pirkėjų.

Pasidalink: