„Maxima“ investavo 300 tūkst. eurų į konditerijos cechą Vilniuje
2015 m. liepos 15 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Prekybos tinklą „Maxima“ valdanti bendrovė „Maxima LT“ investavo papildomus 300 tūkst. eurų į vieną didžiausių savo jau veikiančių konditerijos cechų Lietuvoje, kad jame įrengtų naują tortų gamybos sistemą. Nauja Lietuvoje analogų neturinti tortų gamybos linija ir kita moderni įranga padėjo optimizuoti cecho veiklą ir palengvino jo darbuotojų darbą.

„Siekdami efektyvinti savo konditerijos cecho veiklą ir patenkinti išaugusius klientų poreikius nusprendėme cechą modernizuoti ir investuoti dar beveik penktadalį tiek, kiek prieš kelis metus investavome į viso cecho statybas ir įrengimą. Nauja tortų linija leidžia pagaminti didesnį konditerijos gaminių kiekį. Vis tik ne mažiau svarbu, kad įranga automatizuoja dalį procesų, dėl to palengvina mūsų cecho darbuotojų darbą“, – sako „Maxima LT“ Generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Bene didžiausias ką tik įdiegtos naujos įrangos privalumas, kad dėl jos automatizuotas čia pat ceche kepamų biskvitų pjaustymo procesas – iki šiol biskvitai buvo pjaustomi rankomis. Per vieną valandą ceche maisto gamybos meistrai rankomis suraikydavo iki 380  biskvitų, o dabar jų automatiškai suraikoma apie 600 vnt. 

Nauja įranga pagreitino ir palengvino ir tortų gamybos procesą: anksčiau per vieną valandą rankomis „Maxima“ konditerijos cecho darbuotojai Vilniuje sutepdavo apie 160 tortų, o įdiegus naują modernią sistemą gamybos greitis išaugo net 50 procentų. Dabar konditerijos cecho darbuotojai per valandą gali sutepti iki 240 tortų.
Įdiegus naują tortų gamybos liniją „Maxima“ Vilniaus konditerijos ceche per dieną planuojama pagaminti iki 4,5 tonos produkcijos.

Nauja tortų linija įdiegta Kirtimuose nuo 2012 metų veikiančiame erdviame ir moderniame konditerijos ceche. Šio cecho plotas 1200 kv. metrų. Investicijos į jį iki šiol buvo siekusios daugiau nei 1,4 mln. eurų. Šiame konditerijos ceche Vilniuje gaminami įvairiausi konditerijos gaminiai: tortai, plokštainiai, vyniotiniai, pyragai, sausainiai – daugiau nei 40 pavadinimų kepinių. Ceche įrengtos patalpos užsakomųjų konditerijos gaminių gamybai, atskiri kepimo, tortų puošimo barai, specialūs sausainių, biskvitų liejimo įrenginiai.

Cecho produkcija prekiaujama visoje Lietuvoje, išskyrus Klaipėdos kraštą, kurį šviežiais meistrų gaminiais aprūpina Klaipėdos konditerijos cechas. Per dieną ceche pagaminama maždaug 3,5-4 tonos įvairių saldėsių, dar apie 240 individualių konditerijos gaminių čia pagaminama pagal specialius klientų užsakymus. Vilniaus konditerijos ceche Kirtimuose dirba 110 „Maxima“ maisto gamybos darbuotojų.

Pasidalink: