„Maxima“ steigia maisto gamybos praktinio mokymo centrus
2018 m. liepos 17 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Didžiausias šalies darbdavys – prekybos tinklas „Maxima“ devyniuose Lietuvos miestuose steigia maisto gamybos praktinio mokymo centrus, kuriuose patyrę ir profesionalūs „Maximos“ darbuotojai mokys reikiamos kvalifikacijos ir praktinių įgūdžių neturinčius asmenis. Naujų darbuotojų ugdymui ir jų kvalifikacijos kėlimui kasmet bus investuojama iki 0,5 mln. eurų.

„Maisto gamybos sektorius Lietuvoje plečiasi itin sparčiai, todėl jausdami vis didesnį šiai pramonės šakai reikiamų kvalifikuotų specialistų poreikį, atveriame duris patirties neturintiems, bet motyvuotiems bei pasirengusiems mokytis darbuotojams.

Mūsų maisto gamybos meistrai yra sukaupę didelę patirtį ir sugeba labai greitai pastebėti, kokių įgūdžių ir žinių trūksta naują profesinį kelią pradedantiems kolegoms. Virėjo, mėsininko, kepėjo ar konditerio profesijai pirmieji žingsniai yra itin svarbūs, tad prie komandos prisijungusiems naujiems darbuotojams suteiksime tvirtus praktinių žinių ir įgūdžių pamatus. O kai moko kolegos, stiprėja visos komandos dvasia ir tarpusavio supratimas“, – sako „Maximos“ personalo departamento direktorė Margarita Plešakienė.

Bendrovės organizuojama maisto gamybos praktinio mokymo programa truks du mėnesius per kuriuos bus mokamasi ir susipažįstama nuo bendrųjų žinių, kaip naudotis maisto gamybos cechuose esančia įranga,  sandėliavimo, gamybos procesų ir kitomis funkcijomis iki konkrečių maisto ruošos būdų ir receptūrų. Įvertinę pradinius naujokų gebėjimus profesionalūs „Maximos“ darbuotojai suteiks trūkstamų žinių, padės tobulinti įgūdžius nuosekliai skirdami vis sudėtingesnes užduotis ir dalindamiesi patarimais, kaip pasiekti geriausių rezultatų.

Darbuotojų praktinio mokymo programa prekybos tinkle „Maxima“ yra pagrįsta kolegiškais santykiais – vienas profesionalas rūpinsis 1-2 naujų darbuotojų tobulėjimu, tad kiekvienas naujokas gaus pakankamai dėmesio. „Geriausias būdas įgyti vertingų žinių ir praktinių įgūdžių – mokytis ir tobulėti kartu su profesionalais. Draugiški kolegiški patarimai, paaiškinimai ir padrąsinimai padeda greičiau apsiprasti naujoje aplinkoje ir suteikia daugiau pasitikėjimo. Taip į mūsų komandą įsilieję žmonės daug lengviau atskleidžia savo sugebėjimus ir talentus“, – teigia M. Plešakienė.

„Maximos“ maisto gamybos mokymo centrai veiks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Utenoje. Vienu metu juose galės mokytis apie 80 žmonių. Mokymų programoje gali dalyvauti visi pilnametystės sulaukę asmenys.

„Nuo pirmos darbo dienos Maisto gamybos padalinio naujokai taps visaverčiais komandos nariais.  Dalyvaudami mokymų programoje jie gaus atlyginimą ir atlikdami konkrečias užduotis bei darbus, numatytus mokymosi plane, palaipsniui įgis kvalifikuoto profesionalo darbui būtinų žinių ir įgūdžių“, – pasakojo M. Plešakienė, „Maximos“ personalo departamento direktorė.

Daugiausia naujokų yra pasirengę priimti „Maximos“ parduotuvėse esantys mokymo centrai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Maisto gamybos specialistams prekybos tinklas „Maxima“ darbo vietas siūlo visoje Lietuvoje.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 245 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Pasidalink: