Sūris Brinza
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Tai bulgarų sūrio kūrėjų pasididžiavimas. Brinza yra gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas sūryme. Minkštas ir trapus 43% riebumo Brinza yra sūraus bei rūgštoko skonio, turi šiek tiek grūdėtą tekstūrą. Prieš vartojimą rekomenduojama keletui minučių pamerkti sūrį į mineralinį vandenį arba pieną, tuomet dar labiau atsiskleidžia jo unikalus skonis.

Kilmės šalis: Bulgarija

Pieno tipas (karvės, buivolės ir kt.): Pasterizuotas karvės pienas

Šio sūrio gamintojas - Destan įsikūrė 1994 m. Silistros mieste, šiaurės rytų Bulgarijoje. Brinza sūris tradiciškai yra gaminamas iš ožkų arba avių pieno, tačiau Destan kompanijos sūrio meistrai pakeitė 100% karvių pienu, kuris suteikia sūriui švelnesnį skonį. Pasak legendos, pirmasis bulgariškas brinza sūris atsirado arabų pirklio avies vynmaišyje, kai jis jame nešėsi pieną, o dėl šilumos ir bakterijų poveikio surūgęs pienas tapo sūriu, taip prasidėjo brinza recepto tobulinimo pradžia.

Valgomas su svogūnais, česnakais, baklažanais, bulvėmis, puikiai tinka mėsos ir daržovių patiekalams, trintoms sriuboms. Labai gardus supjaustytas griežinėliais ir keptas folijoje kaip užkandis.

Puikiai dera su lengvu baltu vynu kaip Riesling, Sauvignon Blanc.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: