Sūris Burrata Sori
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Burrata yra itališkas gaivaus pieno skonio sūris. Jo išorė yra šviežias mocarela sūris, o viduje - stracciatella ir grietinėlė, suteikianti šiam gaminiui minkštą ir elastingą tekstūrą bei švelnų kreminį skonį. Vaizdas taip pat ypatingas, prapjovus peiliu kambario temperatūros buratą vidus lėtai išsilieja lėkštėje.

Kilmės šalis: Italija

Pieno tipas (karvės, buivolės ir kt.): Pasterizuotas karvės pienas

Šis sūris pirmą kartą pagamintas 1900 m. Adrijos mieste, net 30 metų šiuo sūriu džiaugėsi tik vietiniai gyventojai. Didesnio populiarumo Burrata sulaukė šeštajame dešimtmetyje, kai Italijos sūrio gamintojai perėmę šį receptą iš  Bianchini šeimos ir pradėjo gaminti bei plačiai jį pardavinėti. Burrata sūrio populiarumas vis dar sparčiai auga, pritaikant šį sūrį tiek kasdieniniuose patiekaluose, tiek švenčių stalo meniu.

Labai tinka su salotomis, parmos kumpiu, kriauše, gabalėliu sūdytos lašišos, taip pat sūris valgomas tiesiog su itališka duona ar krekeriais, patiekiamas pagardintas pipirais bei kokybišku alyvuogių aliejumi.

Geriausiai dera su baltu vynu kaip Pinot Grigio ar Grüner Veltline, taip pat derinama su nefiltruotu alumi ar apelsinų likeriu.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: