Sūris Feta Kourellas
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Tradicinis graikiškas feta sūris. Tai šviežias 43% riebumo, kelis mėnesius sūryme brandinamas sūris, kuris yra baltos spalvos, minkštos tekstūros su netaisyklingomis skylutėmis. Feta pasižymi sūriu, šiek tiek rūgštoku, pikantišku skoniu, kurį suteikia ožkų ir avių pienas.

Kilmės šalis: Graikija

Pieno tipas (karvės, buivolės ir kt.): Ožkų, avių pienas

Feta pradėta gaminti Kretoje, bet vėliau paplito visoje Bizantijos imperijoje. Jos gaminimo procesą aprašė dar Homeras. Iki šių laikų feta gaminama labai panašiai. Sūrymas - svarbiausia proceso dalis kokybiško feta sūrio gamyboje ir atlieka keletą funkcijų: užtikrina pH sumažėjimą, kuris yra būtinas siekiant gauti reikiamą sūrio konsistenciją ir brandinimo sąlygas, suformuojant sūrio rūgštų skonį.

Tai nepamainomas graikiškų ir kitų gaivių salotų ingredientas. Puikiai tinka su arbūzu, vaisiais, alyvuogėmis. Taip pat naudojamas pagardinti makaronus, užkepėles, picas ar sriubas.

Dera su baltu sausu Sauvignon blanc arba Moschofilero vynu arba putojančiu vynu pvz. Prosecco, Cava, Rose.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: