Tarptautinė diena be dietų: populiariausias tortas Lietuvoje – maskarponės
2017 m. gegužės 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Šiandien visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė diena be dietų. Norėdami pasilepinti lietuviai renkasi būtent šviežius konditerijos gaminius, atskleidžia rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ duomenys. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai pažymi, kad pastaruoju metu saldumynai, kuriais lepinasi pirkėjai, keičiasi. Prieš kelerius metus karaliavusius šokoladinius tortus pirkėjai pamažu išmaino į gaivesnius – jogurtinius ar vaisinius.

„Kai nori pasilepinti, dauguma lietuvių pirmiausia renkasi šviežius kepinius: tortus, plokštainius, pyragaičius. Tačiau tortų, paprastai, nuperkama beveik perpus daugiau (40 proc.) nei kitų konditerijos gaminių“, – teigia Renata Dantė, „Maxima LT“ komunikacijos vadovė. Pasak jos, dauguma tortų yra planuoti pirkiniai ir tik mažiau nei trečdalis pirkėjų pasilepinti nusprendžia jau žvalgydamiesi į vitriną.

„Daugiausia tortų, žinoma, nuperkama prieš šventes – šv. Kalėdas, šv. Velykas, Moters ar Mamos dienas – saldžių kepinių pardavimai tada šokteli keletą kartų. Tačiau ir įprastomis dienomis kas antro pirkėjo krepšelyje atsiduria koks nors pyragas ar pyragėlis“, – pasakoja „Maximos“ atstovė.

Ateities tortai – su mažiau ingredientų ir mažiau papuošimų

Pasak R. Dantės, nors „Maximos“ meistrai šviežių kepinių asortimentą nuolat atnaujina, jau daugelį metų patys populiariausi tortai išlaiko savo pozicijas lietuvių širdyse ir skrandžiuose. Pagal nuperkamą kiekį populiariausias Lietuvoje išlieka maskarponės tortas. Kasdien „Maximos“ pirkėjai nuperka apie 700 kg šio torto su įvairiais priedais, o per metus nuperkamas kiekis pasiekia beveik 250 tūkst. kg.

Populiariausiųjų tortų penketukas:

  1. Tortai su maskarpone
  2. Šokoladinis tortas su vyšniomis „Juodoji rožė“ 
  3. „Migdolinis tortas su braškėmis“
  4. „Jogurtinis“ tortas
  5. Biskvitinis tortas su sviestiniu kremu „Puriena“.

„Maximos“ meistrai išskiria tris pagrindines tendencijas:

Pasidalink: