Žalieji kokteiliai: greita, skanu, o nauda žmogaus organizmui – begalinė
2018 m. gegužės 28 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Itin šiltas pavasaris ir jau jaučiami karšti vasaros orai žadina norą ragauti tai, kas gaivina. Vaisių bei šviežių daržovių kokteiliai, dar kitaip vadinami glotnučiai, puikiai tam tiks, be to, tai – tikras vitaminų ir mineralų šaltinis. Žalieji kokteiliai kartu yra ir gėrimas, ir maistingas patiekalas, ir puikus energijos užtaisas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas dalinasi glotnučių receptais ir patarimais, kaip geriau juos gaminti ir kokius ingredientus kartu maišyti, kad jie būtų ne tik sveiki, bet ir skanūs.

„Vasariški vaisių ir daržovių kokteiliai dažnai pakeičia pusryčius, o kartais net ir vakarienę. Kiekvienas ingredientas suteikia skirtingą naudą organizmui – vieni jų suteikia energijos, kiti atgaivina, o kai kurie netgi padeda saldžiau miegoti. Prasidedant šviežių vaisių ir daržovių sezonui gausėja ir „Maximos“ asortimentas, todėl tiek šaldytų, tiek šviežių ir kitokių ingredientų glotnučiams paruošti tikrai rasite mūsų parduotuvių lentynose“, – atskleidžia „Maximos“ maisto gamybos departamento direktorius A. Poleninas.

Braškių vėsa

„Prasidedant braškių sezonui šis kokteilis bus puikus skanėstas ir tikras energijos užtaisas. Parduotuvėse jau galima rasti ne tik šaldytų, bet ir šviežių lietuviškų braškių. Trintas braškių kokteilis puikiai tinka pusryčiams, mat jo suteikiamos energijos tikrai pakaks iki pat pietų meto“, – teigia A.Poleninas.

Šiam kokteiliui pagaminti reikės: 1 puodelio natūralaus jogurto, 1 banano, pusę puodelio apelsinų sulčių, 6 šaldytų arba šviežių braškių. Visus ingredientus sutrinkite virtuvinio kombaino ar trintuvo pagalba.

Agurko gaiva

„Vargu, ar pagalvodami apie gaivų glotnutį, įsivaizduojame jį pagamintą iš agurko, nors būtent agurkas turi sąlyginai neutralų skonį, o kokteiliams gali suteikti neįtikėtiną gaivą. Šiuo metu gausiame „Maximos“ šviežių daržovių asortimente turime po kelias rūšis lietuviškuose ūkiuose užaugintų ilgavaisių ir trumpavaisių agurkų. Netradicinis šios daržovės panaudojimas ruošiant glotnutį, abejingų nepaliks“, – pažymi „Maximos“ ekspertas. 

Šiam glotnučiui reikės: 1 puodelio smulkiais gabalėliais supjaustyto agurko, kurį prieš tai nuskuskite,  1,5 puodelio šaldyto arba šviežio pjaustyto mango, pusės puodelio pieno, pusės žaliosios citrinos (laimo) sulčių ir tarkuotos jo žievelės, 2-3 šviežių mėtos lapelių arba mėtos ekstrakto. Viską sutrinkite ir mėgaukitės neįtikėtina gaiva. Šis kokteilis puikiai tiks atsigaivinti karštą vasaros dieną.

Bananų ir migdolų kokteilis – saldesniam miegui

„Šį kokteilį rekomenduojame tiems, kas skundžiasi nemiga, nes jo sudėtyje gausu kalio ir magnio – mineralų, kurie ramina ir nervų sistemą, ir padeda turėti saldesnį miegą.  Šis kokteilis yra išskirtinis ir tuo, kad jame nėra pridėtinio cukraus“, – sako „Maximos“ ekspertas. 

Kokteilį paruošite iš 3 puodelių nesaldinto migdolų pieno, ¼ puodelio migdolų miltų, 2 vidutinio dydžio bananų, 1 arbatinis šaukštelis datulių arba klevų sirupo. Šis kokteilis skanus tiek šaltas, tiek šiltas.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 244 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Pasidalink: