Apelsininis keksas

50 min.
Spausdinti
  6 įvertinimai
Ingredientai:
  • Dideli kiaušiniai 3 vnt.
  • Cukraus pudra ¾ puodelio
  • Miltai 1,5 puodelio
  • Kepimo milteliai ½ a. š.
  • Sūdytas sviestas 150 g
  • Dideli apelsinai 2 vnt.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir riebalais patepkite kepimo formą.

Kol orkaitė kaista, į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir maišykite iki purios masės.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į gautą masę ir išmaišykite.

Pašildykite sviestą ir pilkite į tešlą.

Supilkite vieno apelsino sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.

Išmaišę iki vientisos masės, pilkite ją į kepimo formą.

Plonomis riekutėmis supjaustykite kitą apelsiną ir dekoruokite kekso viršų.

Kepkite 40 minučių.

Prieš patiekdami palaukite, kol visiškai atvės. Atvėsusį keksą galite papuošti mėtų lapeliais.