Bananų duona

80 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Bananai (labai prinokę/pernokę) 3 vnt.
  • Sviestas (tirpintas) 1/3 puodelio
  • Kepimo milteliai 1 a. š.
  • Druska žiupsnelis
  • Cukrus 1/2 puodelio
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Vanilės ekstraktas 1 a. š.
  • Miltai 1 1/2 puodelio
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Dubenyje šakute sutrinkite bananus, įmaišykite tirpintą sviestą, kepimo miltelius ir druską. Suberkite cukrų, įdėkite iš anksto suplaktą kiaušinį ir įpilkite vanilės ekstrakto. Palengva įmaišykite miltus. Kepkite aliejumi ar sviestu išteptoje kepimo formoje iki 1 val. – ar duona iškepusi, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką: ištraukus jis turi švarus, neaplipęs tešla. Patiekite atvėsusią ir suraikytą duoniniu peiliu (kad mažiau trupėtų). Skanaus!