Blynų tortas

45 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Cukrus 2 nubraukti šaukštai (lietiniams)
  • Aliejus 2 v.š.
  • Pienas 4 v.š.
  • Miltai 200 g
  • Šaltas vanduo 400 ml
  • Druska žiupsnelis
  • Varškė 400 g. (9 proc. riebumo)
  • Miltelinis cukrus 100 g
  • Grietinė 100 g (riebios arba plakamosios grietinėlės)
  • Uogos 300 g (avietės ar kitos uogos)
  • Cukrus 200 g (varškės kremui)
Įvertinti
Dalintis
Tortui reikės 15–20 blynų:

Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla. Įpilame 320–350 ml vandens, išmaišome. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė ir galėsite dar įpilti vandens.

Tešlą gerai išsukame ir kaitiname keptuvę. Keptuvę popieriniu rankšluosčiu sudrėkiname aliejumi. Liejame tešlą ir apkepame abi blyno puses.

Pasiruošiame varškės kremą: elektriniu plakikliu gerai išplakame varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle. Uogas su cukrumi gerai pertriname maisto smulkintuvu ar šakute. Šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti. Tepame lietinius uogų ir varškės kremais pakaitomis. Tortą uždengiame maistine plėvele ir leidžiame bent valandą pastovėti šaldytuve. Bet čia jau toks trumpiausias laikas, iš tiesų tas tortas skaniausias, kai pratūno šaldytuve per naktį, tikrai laimėsite iš vakaro jį pasidarę. Ištraukę puošiame uogomis!