Cinamoninės bandelės

2 val. 20 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Šiltas pienas ¾ puodelio
  • Mielės 2,5 a. š.
  • Granuliuotas cukrus ¼ puodelio
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Sviestas ¼ puodelio
  • Miltai 3 puodeliai
  • Druska ¾ a. š.
  • Rudasis cukrus 2/3 puodelio
  • Maltas cinamonas 1,5 v. š.
  • Sviestas ¼ puodelio
  • Tepamasis sūris 100 g
  • Sviestas 3 v. š.
  • Cukraus pudra ¾ puodelio
  • Vanilės ekstraktas ½ a. š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Pašildytą pieną supilkite į plakti tinkamą indą ir suberkite mieles. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, taip pat vieno kiaušinio trynį, sudėkite lydytą sviestą. Išmaišykite plakikliu.

Įberkite druskos, berdami miltus maišykite su mediniu šaukštu, kol pradės formuotis tešla.

Tešlą gerai išminkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Jeigu tešla labai lipti – pabarstykite dar miltų.

Išminkytą tešlą įdėkite į aliejumi išteptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite apie valandą, kol tešla iškils.

Kai tešla iškils, dėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite, stengdamiesi išlaikyti stačiakampio formą.

Tešlos paviršių aptepkite skystu sviestu. Mažame indelyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną ir lygiai berkite ant tešlos. Švelniai įtrinkite.

Suvyniokite tešlą (pradėkite nuo siauresniojo krašto). Gautą suktinuką padėkite taip, kad sudūrimas būtų apačioje (įsitikinkite, kad tešla toje vietoje gerai sulipo).

Supjaustykite tešlą kelių centimetrų storio riekelėmis. Bandeles sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ar  orkaitėje tinkamą naudoti keptuvę ir uždenkite maistine plėvele bei rankšluosčiu. Palikite, kad dar iškiltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nuimkite nuo skardos plėvelę ir rankšluostį. Kepkite apie 20–25 minutes, kol gražiai paruduos. Leiskite atvėsti prieš tepdami glaistu.

Paruoškite glaistą. Su elektriniu plakikliu išplakite tepamąjį sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą, kol gausis vientisa ir puri masė. Aptepkite cinamonines bandeles ir iškart patiekite.