Citrininiai keksiukai

40 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Miltai 1,5 puodelio
  • Kepimo milteliai 1,5 a. š.
  • Druska ½ a. š.
  • Granuliuotas cukrus 1 puodelis
  • Didelės citrinos 3 vnt.
  • Nesūdytas sviestas 1,5 puodelio
  • Dideli kiaušiniai 2 vnt.
  • Vanilės ekstraktas 2 a. š.
  • Pienas ½ puodelio
  • Liesa varškė ¼ puodelio
  • Cukraus pudra 4 puodeliai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į keksiukams skirtą formelę sudėkite keksiukų popierėlius.

Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į mažesnį indelį suberkite cukrų ir poros citrinų žieveles (tarkuotas). Trinkite pirštais, kol pajusite citrinų aromatą.

Elektriniu plaktuvu išmaišykite pusę puodelio sviesto ir cukraus bei citrinų masę, kol gausis lengva šviesi masė. Užtruks apie 8 minutes.

Po vieną įmuškite kiaušinius, toliau maišykite. Įpilkite šaukštelį vanilės.

Suberkite miltų mišinį ir supilkite pieną (palikite šiek tiek pieno glaistui paruošti). Maišykite, kol miltai įsimaišys į masę, nereikia permaišyti. Įmaišykite kelis šaukštus citrinų sulčių.

Gautą tešlą lygiomis dalimis supilstykite į keksiukų formeles, užpildydami maždaug po 2/3 kiekvienos formelės. Kepkite keksiukus apie 20 minučių, kol iškeps. Iškepusius keksiukus atvėsinkite.

Kol keksiukai vėsta, paruoškite glaistą. Plaktuvu išplakite puodelį sviesto, berkite po puodelį cukraus pudros ir toliau maišykite. Įpilkite pora šaukštų pieno, šaukštelį vanilės ekstrakto ir įberkite citrinos žievelių. Išmaišykite iki vientisos masės.

Keksiukų viduryje aštriu peiliu išpjaukite po mažą skylutę (maždaug cento dydžio). Į kiekvieną skylutę įdėkite varškytės, jeigu norite, galite ją paskaninti citrinos sultimis ar žievele, tuomet vėl uždenkite išpjauta keksiuko dalimi.

Glaistą supilkite į konditerijos maišelį ir dekoruokite keksiukus.