Citrininis pyragas su džiovintais vaisiais

75 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiaušiniai 6 vnt.
  • Miltai 300 g
  • Cukrus 20 g
  • Džiovinti vaisiai ir riešutai 30 g
  • Kepinių margarinas 125 g
  • Kepimo milteliai 1 a.š.
  • Citrinos žievelė 2
  • Citrinos sultys 1
  • Druska žiupsnelis
Įvertinti
Dalintis

Gaminame:

Margarinas ištirpinamas. Tryniai atskiriami nuo baltymų ir ištrinami su cukrumi bei druska. Į trynius sudedamas margarinas ir masė išmaišoma. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir masė išmaišoma. Taip pat supilamos citrinų sultys ir suberiamos dviejų citrinų žievelės, džiovinti vaisiai ir smulkinti riešutai. Tešla atsargiai išmaišoma ir pilama į kepimo formą, išteptą riebalais. Pyragas kepamas 180 C laipsnių temperatūroje apie 55 minutes.