Itališki biscotti

50 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Lazdynų riešutai 120 g
  • Miltai 200 g
  • Kepimo milteliai 1 a.š.
  • Druska 1/2 a.š.
  • Cukraus pudra 200 g.
  • Šokoladas (tamsus) 30 g
  • Kiaušiniai 1 vnt.
  • Rožių vanduo 1 a.š.
  • Pienas 100-200 ml
Įvertinti
Dalintis
2 porcijos

Gaminame:

Išdėliokite lazdynų riešutus ant kepimo skardos ir kepkite apie 5 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos. Palikite atvėsti, tuomet susmulkinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir riešutus. Smulkiai supjaustykite ir sudėkite šokoladą. Atskirame dubenėlyje plakite kiaušinį, o kai pradės putoti, įpilkite rožių vandens (jeigu naudojate). Maišydami į sausus ingredientus palaipsniui supilkite kiaušinį. Gausite tvirtą tešlą, kurią galite suminkštinti šlakeliu pieno (jeigu naudojate). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais. Tuomet tešlą formuokite į cilindrą, supjaustykite. Dedant gabaliukus ant kepimo popieriaus palikite didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai kyla ir plečiasi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes arba kol taps švelniai auksinės spalvos, tuomet leiskite atvėsti bent 5 minutes.