Kavos skonio šokoladainis

45 min
Spausdinti
  5 įvertinimai
Ingredientai:
  • Nesaldintos kakavos milteliai ¾ puodelio
  • Kava (užplikyta) ½ puodelio
  • Miltai 1 puodelis
  • Cukrus 1,5 puodelio
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Sviestas 300 g
  • Vanilės ekstraktas 1 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į prikaistuvį supilkite plikytą kavą (ataušusią, nukoštą), dėkite sviesto ir suberkite kakavos miltelius.

Kaitinkite prikaistuvį ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite turinį, kol sviestas išsilydys ir gausis vientisa masė.

Sudėkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.

Kepkite įkaitintoje 170 °C orkaitėje apie 30 minučių arba tol, kol iškeps. Ar iškepė, patikrinkite su dantų krapštuku.

Prieš pjaustydami šokoladainį, leiskite jam atvėsti.