Kepti kokosiniai bananai

15 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Bananai 2 vnt.
  • Kokoso pienas 100 ml
  • Rudasis cukrus 2 v. š.
  • Druska žiupsnelis
  • Plakta grietinėlė patiekimui
  • Graikiniai riešutai patiekimui
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Nulupkite bananus ir perpjaukite išilgai. Pakaitinkite cukrų keptuvėje. Kai išsilydys, sudėkite bananus ir apkepkite ant kiekvienos pusės 3–4 min., kol apsitrauks karamele. Atidėkite į šalį. Supilkite kokosų pieną į keptuvę, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite (kartu su keptuvėje likusiu cukrumi). Kaitinkite iki burbuliukų ir kol konsistencija taps tiršta, panaši į sirupą. Patiekite bananų puseles su šiuo sirupu, riešutais ir plakta grietinėle.