Mėlynių kąsneliai su grietine

20 min.
Spausdinti
  12 įvertinimų
Ingredientai:
  • Baltasis šokoladas 200 g (susmulkinto)
  • Sviestas 5 v. š (minkšto)
  • Grietinėlė „Saulės pienas“ 3 a. š.
  • Šaldytos mėlynės 250 g
  • Cukraus pudra 1/4 puodelio
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Puode pakaitinkite grietinėlę beveik iki virimo. Nuėmę nuo viryklės, sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Mėlynes susmulkinkite maisto smulkintuvu ir įmaišykite į masę. Padėkite į šalį 10 min. Ištirpdykite baltąjį šokoladą. Švelniai įmaišykite kiek atvėsusią mėlynių masę į tirpintą šokoladą. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent 2–3 val. (geriausia laikyti per naktį). Kartkartėmis pamaišykite, kad ant viršaus nesusiformuotų atskiras riebalų sluoksnis. Masei atvėsus, šaukštu ir rankomis formuokite rutuliukus. Kiekvieną apvoliokite cukraus pudroje. Skanaus!