Migdolinis tortas

1 val. 20 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Smulkinti migdolai ½ puodelio
  • Apelsinų žievelės 1 arbatinis šaukštelis
  • Apelsinų sultys 3 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra ¾ puodelio
  • Vanilės ekstraktas 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Migdolų ekstraktas 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Graikiškas jogurtas ¾ puodelio
  • Granuliuotas cukrus 1½ puodelio
  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Miltai 1½ puodelio
  • Migdolų miltai ¾ puodelio
  • Kepimo milteliai 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska ¾ arbatinio šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejus ¾ puodelio
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Paruoškite kepimo formą – patepkite šonus aliejumi, ant dugno patieskite kepimo popieriaus.
 
Migdolus suberkite į keptuvę, paskirstykite taip, kad gautųsi vienas sluoksnis. Kepinkite apie 15 minučių, nepamirškite pamaišyti. Kai migdolai gražiai apskrus, atidėkite, kad atvėstų.
 
Į dubenėlį suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, suberkite cukraus pudrą, pusę migdolų ir vanilės ekstrakto. Plakite su šepetėliu, kol gausis vientisa masė. Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite.
 
Į didelį dubenį sukrėskite jogurtą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į gautą vientisą masę suberkite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską ir likusį migdolų bei vanilės ekstraktą. Išmaišykite.
 
Galiausiai į masę supilkite aliejų ir maišykite, kol gausis vientisa masė. Tai gali užtrukti kelias minutes.

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 35–45 minutes 175 laipsnių orkaitėje. Iškeptą tortą palikite, kad šiek tiek atvėstų.

Kol tortas dar šiltas, švelniai padenkite jį glaistu. Sunaudokite visą glaistą. Šiek tiek gali nuvarvėti, bet likęs glaistas susigers į tortą. Kol glaistas dar neišdžiūvo, užberkite kepintus migdolus ir švelniai paspauskite.

Leiskite tortui visiškai atvėsti, ant viršaus paberkite cukraus pudros ir patiekite.