Morenginiai pyragėliai su uogomis

4 val. 40 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Cukrus 130 g
  • Citrina 1 vnt.
  • Druska
  • Kukurūzų krakmolas 1 a. š.
  • Mėgstamos uogos
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Itin atsargiai atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, turi nelikti nė kiek trynio. Naudokite kambario temperatūros kiaušinius.

Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus, berkite šiek tiek druskos ir dalį cukraus, plakite toliau ir vis įberkite cukraus.

Galiausiai į masę įberkite kukurūzų krakmolo ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Gerai išmaišykite, kol neliks cukraus kristalėlių.

Su šaukštu dėkite masę į kepimo skardą ir formuokite pyragėlius – viduryje jie turėtų būti šiek tiek įdubę.

Skardą su pyragėliais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. 20 min. Iškepusius morengus palikite orkaitėje dar 3 valandas. Orkaitės nedarinėkite.

Atvėsusius morengus dekoruokite pasirinktomis uogomis, galite paskaninti grietinėle.