Morkų pyragas (be kviečių ir be cukraus)

70 min.
Spausdinti
  8 įvertinimai
Ingredientai:
  • Morkos 5 vnt. (550 g)
  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Agavų sirupas 150 ml
  • Avižų miltai 120 g
  • Sviestas 90 g
  • Kepimo milteliai 1 a.š.
  • Vanilė (naturali) 0.2 g
Įvertinti
Dalintis
Šis morkų pyragas ypatingas, nes paragavę nebegali sustoti. Aš po kelių bandymų pasirinkau kekso formą. Patraukliau atrodo ir labai patogu valgyti. Prieš vakarėlius kepu net kelis, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Šio pyrago tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių.

Morkų pyrago gaminimas labai paprastas:

1. Suplakame kiaušinius kartu su agavų sirupu ar cukrumi.
2. Morkas sutarkuojame smulkia trintuve (bulvine) arba, jei turite žaliavalgišką trintuvą, tiesiog sutrinkite.
2. Sviestą ištirpiname vidutinėje temperatūroje.
3. Visus produktus suberiame į morkų masę, gerai išmaišome ir sudedame į formas.
4. Kepame ~50 min. iki +175 °C įkaitintoje orkaitėje.