Morkų tortas

90 min.
Spausdinti
  5 įvertinimai
Ingredientai:
  • Miltai 2 puod.
  • Kepimo milteliai 2 a. š.
  • Druska 1 a. š.
  • Cinamonas 1/2 a. š.
  • Aliejus 1/4 puod.
  • Cukrus 1 puod.
  • Vanilės ekstraktas 1 a. š.
  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Morkos 5-6 vnt.
  • Riešutai 1 puod.
  • Razinos 1/2 puod.
  • Sūris 225 g.
  • Grietinėlė 1/3 puod.
  • Migdolai torto papuošimui
  • Torto dekoracijos Cukrinės morkos, ir t.t.
Įvertinti
Dalintis

Gaminame

Viename dubenėlyje rankiniu plaktuvu sumaišykite visus sausus tešlos ingredientus (miltus, sodą, druską, cinamoną), kitame – drėgnus (aliejų, baltą ir rudąjį cukrų, vanilės ekstraktą, po vieną įmaišykite kiaušinius). Atsargiai sumaišykite abiejų dubenėlių turinį į vientisą masę.
Suberkite tarkuotas morkas, riešutus ir razinas.

Išklokite apvalią skardą kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į 3 lygias dalis ir pilkite į apvalią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Jei turite 3 kepimo skardas, kurios telpa į orkaitę, galite visus pyrago sluoksnius („biskvitus“)  kepti vienu metu. 180 laipsnių temperatūroje kiekvienas sluoksnis keps maždaug 25–30 min.
Kreminį sūrį, cukraus pudrą ir grietinėlę dideliame dubenyje išsukite mikseriu. Iškepus ir atvėsus biskvitams, pertepkite juos kremu. Kremu aptepkite ir pyrago viršų bei šonus. Puoškite pyragą migdolų drožlėmis ir cukrinėmis morkytėmis.