Naminis varškės apkepas

1 val.
Spausdinti
  6 įvertinimai
Ingredientai:
  • Varškė 500 g
  • Kiaušiniai 4
  • Pienas ½ stiklinės
  • Manų kruopos 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas 40 gramų
  • Cukrus 2 valgomieji šaukštai
  • Džiūvesėliai 1 valgomasis šaukštas
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Manų kruopas užpilkite pienu ir leiskite pabrinkti.
 
Sviestą su cukrumi kaitinkite prikaistuvyje, maišykite, kol ištirps. Masę supilkite į dubenį, sudėkite kiaušinių trynius, gerai išmaišykite. Sudėkite varškę ir vėl maišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakite.
 
Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas ir išmaišykite. Galiausiai supilkite išplaktus baltymus ir lengvai su mediniu šaukštu išmaišykite.
 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą patepkite aliejumi ir paberkite džiūvėsėliais, sukrėskite varškės masę. Kepkite apie 40 minučių, kol paviršius gražiai paruduos.
 
Patiekti galite su plakta grietinėle.