Nekeptas pyragas su žemės riešutų sviestu

60 min.
Spausdinti
  12 įvertinimų
Ingredientai:
  • Paprasti sausainiai 4 pak.
  • Sviestas 1 pak.
  • Imbiero milteliai 1 a. š.
  • Cinamonas 1 a. š.
  • Maskarponė 500 g
  • „Saulės pieno“ grietinėlė 200 ml
  • Cukraus pudra 5 v. š.
  • Žemės riešutų sviestas 4 v. š.
  • Juodasis šokoladas 60 g
  • „Saulės pieno“ sviestas 60 g
Įvertinti
Dalintis

Reikės:

Pagrindui: 

4 pakelių paprastų sausainių 
1 pakelio sviesto
1 šaukštelio imbiero miltelių
1 šaukštelio cinamono

Įdarui:

500 g maskarponės sūrio
200 ml „Saulės pieno“ grietinėlės
5 šaukštų cukraus pudros
4 šaukštų žemės riešutų sviesto

Glajui:

60 g juodojo šokolado
60 g „Saulės pieno“ sviesto 

Kaip gaminti:

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su cinamonu, imbieru bei ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite pyrago formos dugną ir kraštus. Laikykite šaldytuve 1 val. Maskarponės sūrį išsukite su žemės riešutų sviestu, cukraus pudra bei iki standumo išplakta grietinėle. Maskarponės masę sudėkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite viršų. Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Šokoladą ištirpinkite su sviestu ir šiuo glajumi apipilkite atvėsusį pyragą. Palaikykite pyragą šaldytuve dar kelias valandas ir skanaukite!