Nektarinų šerbetas

40 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Nektarinai 1 kg
  • Vanduo 150 ml
  • Cukrus 150 g
  • Citrinos sultys 1/4 a.š.
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

1. Nektarinus perpjauname per pusę ir išimame kauliukus. Jei gaminame persikus, nulupame odeles, nektarinų lupti nereikia.
2. Sukapojame, suberiame į puodą. Užpilame vandens ir apie 10 minučių paverdame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
3. Atidengiame puodą ir suberiame cukrų, ištirpiname ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
4. Trintuvu susmulkiname iki tyrės. Pašlakstome citrinų sultimis.
5. Šaldome šaldiklyje, vis permaišydami masę.