Obuolių ir migdolų štrudelis

30 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Obuoliai 8 vnt.
  • Smulkinti migdolai 1/4 puodelio
  • Rudasis cukrus 4 v. š.
  • Druska 1/2 a. š.
  • Cinamonas 1/4 a. š.
  • Muskato riešutai 1/8 a. š.
  • Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4–6 vnt.
  • Sviestas 50 g
  • Džiūvesėliai 2 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir šiek tiek apkepkite smulkintus migdolus. Nulupkite obuolius, susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, muskatu, cinamonu, druska. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Į jos vidurį sudėkite įdarą ir tuomet užbarstykite pakeptus migdolus. Užlenkite tešlos kraštus ir suvyniokite į vyniotinį. Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50–60 minučių, kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai. Patiekite su vanilinio skonio ledais!