Obuolių pyragas

70 min.
Spausdinti
  6 įvertinimai
Ingredientai:
  • Obuoliai 5 vnt.
  • AUGA aliejus 140 ml
  • Cukrus 100 g
  • Vanilinis cukrus 2 a. š.
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • AUGOS kvietiniai miltai 200 g
  • Kepimo milteliai 1 a. š.
  • Cinamonas 2 a. š.
  • Cukraus pudra 20 g
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Dubenyje iki purumo suplakite kiaušinius ir cukrų. Suberkite vanilinį cukrų, supilkite aliejų, viską permaišykite. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijotus suberkite į indą. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą supilkite kepimo popieriumi išklotą skardą arba specialų kepimo indą. Nuluptus ir riekelėmis supjaustytus obuolius (su išimtomis sėklytėmis) išdėliokite ant viršaus. Obuolių sluoksnis turi būti storas! Apibarstykite pyragą cinamonu. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 min., kol pakils. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeigus į pyrago centrą ir ištraukus, jis turi likti sausas. Iškepusį pyragą papuoškite cukraus pudra ir patiekite karštą – su arbata, kava ar ledais.