„Panna Cotta“ su žele ir apelsinais

30 min.
Spausdinti
  8 įvertinimai
Ingredientai:
  • Grietinėlė 200 ml
  • Pienas 100 ml
  • Cukrus 80 g
  • Želatina 1,5 a. š.
  • Vanilė
  • Apelsinų skonio želė pakelis
  • Apelsinai 2 vnt.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti: 

Pirmiausia želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti (apie 10 min.). Grietinėlę, pieną, cukrų bei vanilę pakaitinkite iki užvirimo. Tuomet nuimkite nuo ugnies, sudėkite želatiną ir išmaišykite, kad ištirptų. Supilstykite į norimas stiklines. Svarbiausia, palikite kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų, o vėliau sudėkite į šaldytuvą 2–3 val., kad visiškai sustingtų. Želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakelio, ir, kai sustings panna cotta ant jos supilkite paruoštą ir jau truputį atvėsusią želę. Ant viršaus uždėkite apelsino griežinėlį ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!