Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviestu ir braškėmis

60 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Juodasis šokoladas 300 g
  • Sviestas 250 g
  • Kiaušiniai 5 vnt.
  • Kakava 3 v.š.
  • Cukrus 250 g
  • Druska žiupsnelis
  • Miltai 180 g
  • Žemės riešutų sviestas 100 g
  • Braškės 24 vnt.
Įvertinti
Dalintis
Sviestą su šokoladu dedame į dubenį, patalpintą laikome virš verdančio vandens, ir maišydami viską ištirpiname.

Kitame dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius ir cukrų. Kakavą sumaišome su miltais ir žiupsneliu druskos.

Truputį pravėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome. Ten pat sudedame miltų mišinį.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Į keksiukų formeles pilame po dosnų šaukštą masės ir į kiekvieno būsimo keksiuko vidurį dedame po arbatinį šaukštelį riešutų sviesto.

Pašauname į orkaitę ir kepame apie 22 min.

Keksiukams iškepus, leidžiame jiems atvėsti. Tada į rudą viduriuką su žemės riešutų sviestu dedame po visą arba perpus perpjautą braškę. RBraškes visada galite pakeisti riešutais, džiovintais vaisiais ar smulkiais saldainiukais.

Skanaus!