Šokoladiniai triufeliai

40 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Šokoladas (tamsus) 300 g
  • Kokoso aliejus 3 š.
  • Kokoso pienas 240 ml
  • Vanilės ekstraktas 1 a.š.
  • Riešutai 1 sauja
  • Kakavos milteliai 2 š.
Įvertinti
Dalintis
2 porcijos

Gaminame:

Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus, tada įdėkite į dubenį su kokoso aliejumi. Įkaitinkite kokosų pieną mažoje keptuvėje ant mažos ugnies, tada supilkite į dubenį ir atsargiai maišykite. Sudėkite vanilės ekstraktą. Uždenkite dubenį ir įdėkite į šaldytuvą stingti bent keturioms valandoms. Triufelių mišiniui beveik sustingus, skrudinkite išdžiovintus kokosus ir riešutus ant vidutinės ugnies 1–2 minutes. Vienoje lėkštutėje supilkite kakavą, kitoje – kokoso drožles ir ant lentelės susmulkinkite riešutus. Šaukštu formuodami triufelius juos voliokite į kakavą, riešutus ir kokoso drožles.

Derinkite su raudonuoju sausu vynu.