Sūrio pyragas

2 val.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Sausainių trupiniai ¾ stiklinės
  • Cukrus 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas 3 valgomieji šaukštai
  • Įdaras:
  • Maskarponė 400 g
  • Kreminis sūris 400 g
  • Cukrus 1 stiklinė
  • Citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilės ekstraktas 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai 4 vnt.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į dubenį suberkite trupinius ir cukrų, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

Gautą masę sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 minučių. Atidėkite, kad atvėstų.

Dideliame dubenyje sūrį, cukrų, vanilės miltelius ir citrinų sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir švelniai išmaišykite.

Masę supilkite ant atvėsusio pyrago pagrindo. Pyrago formą įvyniokite į foliją ir įstatykite į gilią kepimo skardą. Į skardą įpilkite apie 2 cm karšto vandens.

Sūrio pyragą kepkite orkaitėje 160 °C temperatūroje apie 1 valandą. Garuojantis vanduo neleis pyragui išsausėti.

Iškepusį pyragą palaikykite 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų, tuomet su peiliu apibraukite aplink pyrago kraštus, kad jie nebūtų prilipę prie formos.

Palikite pyragą 1 valandą, kad atvėstų. Patiekite su skysta karamele ar skystu šokoladu.