Šventiniai keksiukai

45 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Graikiškas jogurtas 240 ml
  • Didelis kiaušinis, lengvai išplaktas 1 vnt.
  • Aliejus 60 ml
  • Vanilės ekstraktas 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Miltai 260 g
  • Cukrus 100 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis
  • Druska 1/4 arb. šaukštelio
  • Šviežios ar šaldytos mėlynės 100 g
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Dubenyje suplakite jogurtą, lengvai išplaktą kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
 
Į kitą dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišykite.
 
Suberkite mėlynes ir išmaišykite, kol jos visos apsivels miltais. Jei naudosite šaldytas, jų neatitirpinkite - berkite kietas ir sušalusias, tiesiai iš šaldymo kameros.
 
Jogurto plakinį supilkite į dubenį su miltų mišiniu ir mėlynėmis - atsargiai maišykite, kol tešla taps vientisa.
 
Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190 °C temperatūros apie 15-20 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku: jei išrauktas jis bus švarus, vadinasi, keksiukai iškepę.
 
Kai keksiukai atvės, puoškite juos spalvotu glajumi, pabarstukais ir mažomis vėliavėlėmis, kurias lengvai padarysite iš pieštukais nuspalvinto popieriaus. Vėliavos stiebu puikiausiai pasitarnaus dantų krapštukas.