Sviestinės bandelės

1 val. 30 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Sviestas 2 v. š.
  • Miltai 2 puodeliai
  • Maistinės mielės 1 pakelis
  • Cukrus 2 v. š.
  • Druska ½ a. š.
  • Pienas ½ puodelio
  • Vanduo ¼ puodelio
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į didelį dubenį suberkite ¾ puodelio miltų, netirpintas mieles, cukrų ir druską.

Į prikaistuvį supilkite pieną, vandenį ir įdėkite sviesto. Šildykite, kol įkais, tuomet supilkite į dubenį su miltais.

Elektriniu plakikliu plakite apie 2 minutes. Suberkite likusius miltus ir dar pamaišykite, nustatę didelį greitį.

Gerai išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite dubenį ir leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.

Padalinkite tešlą į 12 vienodų gabaliukų ir suformuokite „gniūžtes“. Sudėkite į riebalais padengtą kepimo formą ar specialią keptuvę. Uždenkite ir palaikykite šiltai, kol tešla iškils.

Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba tol, kol iškeps.

Išimkite bandeles iš kepimo formos (ar keptuvės), paskaninkite pakaitintu sviestu ir patiekite šiltas.