Sviestiniai sausainiai su riešutais

1 val. 30 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Sviestas 105 g
  • Rudasis cukrus 270 g
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Miltai 195 g
  • Vanilė ½ a. š.
  • Karijos 125 g
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Dideliame inde sutrinkite sviestą, cukrų ir kiaušinį, kol gausis lengva puri masė (apie 5 min.), įberkite vanilės ir dar pamaišykite.

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite su mentele ar šaukštu. Įmaišykite smulkintų karijų.

Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite dvi kepimo skardas,  išklotas kepimo popieriumi.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis, gerai iškočiokite, kol gausis maždaug 1 cm pločio lygus blynas. Tuomet su sausainių formelėmis formuokite sausainius ir dėkite į kepimo skardą. Jeigu norite, sausainius galite dekoruoti karijų puselėmis.

Kepkite apie 12–14 minučių, kol gražiai paruduos. Patiekite atvėsusius.