Tiramisu

2 val. 40 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kavos sirupui:
  • Vanduo ½ puodelio
  • Granuliuotas cukrus ½ puodelio
  • Kava 1 v. š.
  • Kavos likeris arba romas ¼ puodelio
  • Biskvito ingredientai:
  • Miltai 2,5 puodelio
  • Kepimo milteliai 2 v. š.
  • Druska ¾ v. š.
  • Sviestas (kambario temperatūros) ¾ v. š.
  • Kiaušiniai (kambario temperatūros) 3 vnt.
  • Vanilė 1,5 v. š.
  • Grietinėlės sviestas (kambario temperatūros) 1 puodelis
  • Maskarponės pertepimas:
  • Sviestas (kambario temperatūros) 1,5 puodelio
  • Maskarponė 2 puodeliai
  • Cukraus pudra 4 puodeliai
  • Vanilė 2 v. š.
  • Dekoruoti:
  • Nesaldintos kakavos milteliai
  • Šokolado drožlės
  • Sausainukai DAMŲ PIRŠTELIAI (Lady fingers)
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Gaminame kavos sirupą: supilkite vandenį ir suberkite cukrų bei kavą į puodą ir užvirkite. Maišykite 1 minutę. Nuimkite puodą nuo ugnies, kavą nukoškite, kad neliktų tirščių, tuomet įpilkite kavos likerio (ar romo), išmaišykite ir palikite.

Gaminame biskvitą: dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.

Atskirame dubenyje iki purios masės išmaišykite grietinėlės sviestą ir cukrų. Įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite iki vientisos masės. įpilkite vanilės.

Kartu išmaišykite gautas mases, įberkite miltų, gerai išmaišykite.

Sviestu patepkite dvi biksvito formas, užberkite miltų, įklokite kepimo popieriaus. Supilkite gautą biskvito masę ir kepkite 30 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, įbesdami dantų krapštuką patikrinkite, ar iškepė.

Biskvitus padėkite, kad atvėstų.

Gaminame maskarponės pertepimą: išplakite sviestą ir maskarponę iki purios masės. Įberkite cukraus pudros, įpilkite vanilės, vėl maišykite iki purios masės.

Ruošiame tiramisu: perpjaukite biskvitus horizontaliai pusiau.

Dėkite vieną sluoksnį ant serviravimo indo, aplaistykite kavos sirupu, užberkite kakavos. Lygiai užtepkite maskarponės kremo. Tęskite, kol sunaudosite biskvitus.

Likusią pertepimo masę galite panaudoti šiam desertui dekoruoti, juo aptepkite tiramisu kraštus. Ant viršaus pabarstykite kakavos miltelių ir šokolado drožlių.

Kraštus apdėliokite įspausdami DAMŲ pirštelius.