Tradicinės varškės spurgos

40 min.
Spausdinti
  9 įvertinimai
Ingredientai:
  • Miltai 300 g.
  • „Saulės pienas“ rūgpienis stiklinė
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Kepimo milteliai 1 a. š.
  • Druska 0,5 a. š.
  • Cukraus pudra 2 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:


Suberkite kepimo miltelius į miltus. Kiaušinio trynius išplakite su rūgpieniu ir sumaišykite su miltais. Įberkite druskos. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite aliejų puode. Šaukštais formuokite apvalias spurgas ir jas dėkite virti į  aliejų. Virkite, kol apskrus. Ištraukę dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai. Apibarstykite cukraus pudra.