Velykiniai pyragaičiai ant pagaliuko

30 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Biskvitas 1 pak.
  • Sutirštintas pienas (karamelizuotas) 1 ind.
  • Šokoladas (baltas arba pieniškas) 1 plyt.
  • Maistiniai dažai 1 pak.
  • Konditeriniai pabarstukai 1 pak.
  • Mediniai pagaliukai
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Biskvitą perpjaukite į keturias lygias dalis ir jo gabalus trinkite vieną į kitą iki trupinėlių. Trupinius sumaišykite su sutirštintu pienu iki vientisos tirštos masės. Iš jos formuokite rutuliukus (Velykoms labai tiks kiaušinio formos pyragaičiai). Gaminius padėkite į šaldytuvą stingti, kol paruošite šokoladinį glajų. Puode užvirinkite vandenį, tada ant jo uždėkite dubenį su sulaužytu šokoladu. Ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą ir jį atvėsinkite. Jei rinkotės baltąjį šokoladą, įmaišykite norimų maistinių dažų. Medinius pagaliukus įmerkite į ištirpintą šokoladą ir įsmeikite į suformuotus pyragaičius. Tuomet visus pyragaičius įmerkite į šokoladą ir apvoliokite pabarstukais.