Velykų duona

8 val.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Sviestas 6 v. š.
  • Sausos mielės 1 pakelis
  • Vanduo ¼ puodelio
  • Cukrus ¾ puodelio
  • Pienas ¼ puodelio
  • Dideli kiaušiniai 4 vnt.
  • Anyžių sėklos 1 v. š.
  • Anyžių ekstraktas 1,5 v. š.
  • Citrinų sultys 1,5 v. š.
  • Citrinų žievelės 1 v. š.
  • Druska 1,5 a. š.
  • Alyvuogių aliejus 2 v. š.
  • Miltai 4,5 puodelio
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Dideliame dubenyje ištirpinkite mieles, įberkite žiupsnelį cukraus ir palaikykite 10 minučių.

Įmaišykite likusį cukrų, pieną, kambario temperatūros kiaušinius, anyžių sėklas, anyžių ekstraktą, citrinų sultis, citrinų žieveles, druską, aliejų ir lydytą sviestą.

Berkite po puodelį miltų ir gerai išmaišykite.

Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai išminkykite rankomis. Jeigu tešla limpa – dar įberkite miltų.

Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, patepkite aliejumi ir tešlos viršų, uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite kelias valandas šiltai, kad išsikeltų (galite palikti per naktį).

Išimkite išsikėlusią tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalinkite į 4 dalis.

Kiekvieną iš tešlos gabalų padalinkite į tris dalis, iškočiokite į siaurą ilgą „dešrą“ ir iš kiekvienos dalies supinkite po kasą.

Dėkite tešlos kasas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palaikykite apie 2 valandas.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite Velykų duoną apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.

Išimkite iškepusią duoną ir atvėsinkite ant grotelių. Galite patiekti šiltą arba laikyti plastikinėse pakuotėse ilgiau.