Vynuogių džemas

30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Besėklės vynuogės 4 kg
  • Cukrus 3 puodeliai
  • Citrinų sultys 3 v.š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į didelį dubenį sudėkite vynuoges, cukrų, supilkite citrinų sultis. Kaitinkite vidutinėje temperatūroje, nuolat maišydami. Su plaktuvu išplakite masę iki norimos konsistencijos. Toliau virkite ir maišykite, nubraukdami susidariusias putas, jei reikia. Kai masė pasieks 220 laipsnių temperatūrą, nustokite kaitinti.

Sudėkite džemą į indelius, palikdami poros centimetrų laisvą tarpą nuo viršaus. Nuvalykite indelių kraštelius drėgnu skudurėliu. Užsukite dangtelius. Prisiminkite, kad vėsdamas džemas sukietės.