Vynuogių tartas

50 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Miltai 1 puodelis
  • Cukrus 3 v. š.
  • Druska 1/2 a. š.
  • Sviestas 1/2 puodelio (šalto, supjaustyto gabalėliais)
  • Avižos 1/2 puodelio
  • Plakta grietinėlė / kremas
  • Cukraus pudra
  • Vynuogės (besėklės, žaliosios arba raudonosios) 3 puodelių
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Maisto procesoriuje suplakite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą. Plakite toliau, kol konsistencija taps rupi, gruoblėta. Pridėkite 2 valg. šaukštus šalto vandens. Plakite, kol masė paspausta sulips (įpilkite daugiau vandens, jei reikia). Sudėkite avižas. Plakite iki vientisos masės.

Sudėkite tešlą į pyragų 23 cm skersmens kepimo indą. Išsklaidykite, šiek tiek užkeldami kraštelius į viršų. Kepkite, kol paauksuos (apie 25 min.). Atvėsinkite. Suplakite grietinėlę ar kremą, tolygiai paskirstykite ją ant iškepto tarto, ant viršaus sudėliokite vynuoges. Leiskite atvėsti nuo 2 val. iki paros. Prieš patiekdami, pabarstykite cukraus pudra.