Brandintos jautienos antrekoto didkepsnis su poliarine duonele

45 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • „Biovelos“ brandintos jautienos antrekotas RIB EYE 1 vnt.
  • „Gardėsio“ poliarinės duonelės STREET FOOD 2 vnt.
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Nedidelis raudonasis svogūnas 1 vnt.
  • Sviestas 2 a. š.
  • Alyvuogių aliejus 50 g
  • Šviežias bazilikas 50 g
  • Raudonosios pupelės 50 g
  • Permezanas 2 a. š.
  • Kedrų riešutai sauja
  • Šviežio rozmarino šakelės
  • Druska
  • Šviežiai malti pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

„Biovelos“ brandintos jautienos didkepsnį palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min., apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi. Kepkite gerai įkaitintame grilyje vieną pusę apie 2 min., jei norite, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai iškepusios mėsos – kepkite apie 3 min. kiekvieną mėsos pusę. Nuėmę mėsą nuo ugnies pagardinkite ją druska ir šviežiai maltais pipirais bei gabalėliu sviesto ir leiskite jai pastovėti bent 10 min. Jei mėsą kepate keptuvėje – kepimo laikas panašus, tik į keptuvę galite dėti sviesto, rozmarino šakelę ir nepjaustytą česnako skiltelę.

Kol mėsa stovi, pasigaminkite pesto padažą: suberkite kedro riešutus, 2 a. š. parmezano, šviežius bazilikus, , česnako skiltelę ir šiek tiek įberkite druskos, įpilkite 50 g alyvuogių aliejaus į elektrinį trintuvą ir viską gerai sumalkite, kol gausite tirštą žalią masę.

Lengvai įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepkite žiedais pjaustytą svogūną. Kad svogūnas lengviau karamelizuotųsi, ant jo pabarstykite pusę šaukštelio cukraus.

Mėsą patiekite su poliarinėmis duonelėmis: apšlakstykite jas pesto padažu, ant viršaus dėkite per pusę perpjautų alyvuogių, užberkite pakepintų garuose ruoštų raudonųjų pupelių bei lengvai pakeptų karamelizuotų svogūnų. Keletą minučių pašildykite orkaitėje ar ant grilio.