Jautienos didkepsniai su poliarinėmis duonelėmis ir grilintomis daržovėmis

45 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • „Biovelos“ sausai brandinta jautienos nugarinė su išpjova „T-BONE steak“ 2 pakuotės
  • „Gardėsio“ poliarinės duonelės STREET FOOD 3 pakuotės
  • Daržovių mišinys „Globus“ aitriųjų paprikų padaže 400 g
  • Majonezas 100 g
  • Adžikos ar kito aštraus padažo 100 g
  • Raudonieji svogūnai 2 vnt.
  • Nedidelė cukinija 1 vnt.
  • Nedidelės aitriosios paprikos 4 vnt.
  • Dideli batatai 2 vnt.
  • Gerai prinokęs avokadas 1 didelis arba 2 vidutinio dydžio
  • Žalioji citrina 1 vnt.
  • Morkos su koteliais 6 vnt.
  • Alyvuogės 1 skardinė
  • Šviežios kalendros sauja
  • Saldžiosios paprikos (geltona ir raudona) 2 vnt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kiti mėgstami prieskoniai
  • Alyvuogių aliejus
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Kambario temperatūros mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite rupia druska ir pipirais. Prieskonių nepagailėkite.

Labai gerai įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite „Biovelos“ kepsnį T-BONE kepti. Jei norite mėsą iškepti vidutiniškai, jums pakaks ją apkepti 2,5 min. iš abiejų pusių. Jei norite mėsą iškepti gerai, kepkite ją apie 4 minutes iš vienos pusės, iš viso – 8 minutes.

Toje pačioje keptuvėje ar grilyje trumpai paskrudinkite stambiais žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną.

Taip pat grilio keptuvėje arba ant grotelių paskrudinkite „Gardėsio“ poliarines duoneles, prieš tai lengvai apšlakstę alyvuogių aliejumi.

Ant grilio arba keptuvėje kepkite daržoves: riekelėmis supjaustykite cukinijas, juostelėmis – batatus ir paprikas. Aitriąsias paprikas ir morkas kepkite nepjaustytas. Visas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kepkite, kol viskas gražiai apskrus.

Pasiruoškite didelę medinę lentelę arba kelias mažesnes. Iškepusios mėsos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai „pailsėti“ bent 10 minučių. Tuomet su itin aštriu peiliu supjaustykite mėsą plonomis riekelėmis. Mėsą dėliokite lentelės viduryje.

Aplink mėsą dėliokite apskrudintų poliarinių duonelių. Į atskirus mažesnius dubenėlius sudėkite daržovių mišinį aitriųjų paprikų padaže, majonezą, aštrų padažą, alyvuoges bei keptus svogūnų žiedus. Į likusius tarpus sudėkite keptas daržoves.

Ragaukite ant poliarinių duonelių dėdami padažų, norimų pagardų ir daržovių, viską apšlakstydami žaliosios citrinos sultimis ir apibarstydami kalendrų lapeliais.